ОЧЕКУЈЕМО резултате обдукције, али ми и даље не знамо детаље његове смрти... Нисмо сигурни да ли су колеге правовремено реаговале и позвале Хитну помоћ. Како нам је речено, лекари су покушавали сат времена да га реанимирају. Љубиша је на радном месту пекача у Циглани у Малој Плани провео 33 године. Често се жалио на нехумане услове рада, па је неретко долазио кући са опекотинама, повредама руку и ногу.

Овако, за "Новости", прича породица Љубише Белића из Прокупља, који је у четврак ујутру настрадао у Циглани у Малој Плани. Према првим резултатима истраге, док је покушавао да сагледа унутрашњи квар, на главу су му пала врата од машине за печење цигле. Несрећни човек је у петак сахрањен у присуству родбине, пријатеља и колега, али чланови породице и даље чекају многе одговоре.

- Зар мора неко да настрада, па да се сете радника - дрхтавим гласом прича Љубишин отац Добрица.

- Нашег Љубише као да није ни било, јер нико од надлежних није нашао за сходно да нам одмах јави за трагедију. Позвали су нас тек после готово пет сати, а потом су дошла четворица колега. Они су се снебивали, а онда нам после дужег времена казали да су повреде биле смртоносне.

Супруга настрадалог, Љиљана, револтирано истиче да је њен супруг био хранилац породице:

- Моја двадесетчетворогодишња ћерка и ја смо све наде полагале у њега.Прочитајте још: ДАНА ОДМОРА НИЈЕ ИМАО, СТАЛНО СЕ ПОВРЕЂИВАО: Очај у породици радника ком су врата пећи здробила главу (ВИДЕО)


У Малој Плани не желе да говоре о несрећи. Један од руководилаца који није желео ни да се представи најпре нас је питао како смо ушли у фабрику, док је на захтев да видимо место несреће, казао да он није надлежан. Директор са којим смо контактирали рекао нам је да он већ две године не обавља ту функцију. Ипак, према подацима о фабрици управо је он наведен као руководећа особа.

Иначе, ово није прва несрећа у поменутој фабрици. Почетком године, Бранислава М. из Куршумлије у Циглани је прикљештио вагон за транспорт цигле.
Прочитајте још: ТРАГЕДИЈА КОД ПРОКУПЉА: Врата пећи убила радникаПЛАТА БИЛА 40.000 ДИНАРА

НЕКО од надлежних из Циглане звао је у четвртак увече да нам изјави саучешће, уз питање може ли да присуствује сахрани - кажу нам из породице Белић. - Одговорили смо да је њихово присуство непожељно.

Иначе, како сазнајемо, покојни Љубиша радио је за плату од око 40.000 динара.