АМЕРИЧКИМ медијима у четвртак се проширила прича о хапшењу Страхиње Јокића (37), старијег брата кошаркашке звезде Денвер Нагетса, центра Николе Јокића због наводног дављења жене. Иако име жене није објављено, у медијима се, на основу извора блиских истрази, наводи да је "окидач" њихове расправе уз пиће у денверском апартману, била расправа о њеним бившим везама.

Страхиња је, наиме, наводно, питао са ким се раније виђала. Али, бес га је обузео када је она, како преносе, почела да му прича о једном од бивших. Страхиња је почео да је критикује. Жена је, видевши његову реакцију, хтела да оде из стана, али је он није пустио.

Јокић, за кога се наводи да је пио, пошао је за женом када је она излетела на балкон и почела да призива помоћ. Тада је, како се сумња, он зграбио за врат претећи да ће је давити "док не заспи". Она се отела и после, такође неуспешног, покушаја да позове полицију, јер јој је Јокић одузео телефон, дошла је до собе и преко компјутера контактирала са неким ко је позвао полицију. Јокић је тада ухапшен.ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - ОСУМЊИЧЕН ДА ЈЕ ДАВИО ЖЕНУ, ПУШТЕН ИЗ ПРИТВОРА ПОСЛЕ 24 ЧАСА, ОТАЦ ТВРДИ: Све је напумпано, то је само породична свађа!Он се, према наводима окружног тужилаштва, преноси "Денвер пост", суочава са оптужбама другог степена за напад, као и за лажно затварање и опструкцију телефонског сервиса. "Њујорк пост" наводи да је покушао да контактира са Јокићем, али без успеха, као и да није јасно да ли је ангажовао адвоката.


БУРНА ПРИРОДА

АМЕРИЧКИ медији подсећају на Страхињину "разбарушену" природу, посебно када је у питању његов млађи брат, НБА кошаркаш Никола Јокић (24), за кога је, заједно са њиховим трећим братом Немањом, "гинуо" на утакмицама. Током једне утакмице 2017. године толико се изнервирао да је обезбеђење морало да интервенише да не насрне на судију.