ЉУБИША је био преуморан, није имао слободне дане. И раније се дешавало да се повреди на послу. Жалили су се на услове рада и покварене машине. И ето, живот је угашен... - овим речима коментарише незапамћену трагедију сестра Љубише Белића, који је страдао у ноћи између среде и четвртка, односно пола сата после поноћи у циглани код Прокупља.

У кући настрадалог радника уз најближе окупљене и комшије и пријатељи. У неверици причају о трагедији која их је задесила.

- Два - три пута годишње је био повређен. Имао је повреде руку, ногу, опекотине. Није био повређен само он вероватно, већ и други радници - кроз јецаје прича огорчена сестра Данијела. - То како је радио, те смене су биле нехумане, 20 дана је радио ноћ, па из треће смене ишао је у другу, из друге у прву, повезивали су им смене. Нису имали ни организован превоз из фабрике, кад раде увече, морали су да се сналазе. Често се жалио се да су им машине неисправне, да раде у лошим условима. И још нам нису рекли како се догодила несрећа, како је настрадао,само знамо да је настрадао, а обдукција ће да покаже шта је разлог смрти.

Оцу Добрици очи пуне суза.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - ЈЕЗИВА НЕСРЕЋА У ПРОКУПЛјУ: Врата од пећи прикљештила главу раднику

- Нико од руководилаца није ни звао да изјави саучешће, а камоли дошао. Прво су нам рекли да је повређен, да су га одвезли у болницу. Дошла су њих четворица да нас обавесте, рекао сам им чим је вас толико дошло, није он само повређен" - очајан је отац настрадалог радника. - Сада и да дођу, не бисмо их примили и разговарали са њима.

Љубиша је за собом оставио супругу Љиљану и ћерку Катарину (24). Његова плата била им је главни извор прихода.

Фото С.Пантић

Подестимо, Љубиша Белић из Прокупља, радник Циглане у Малој Плани, страдао је у ноћи између среде и четвртка, односно пола сата после поноћи, када су му врата од пећи за производњу пригњечила главу.


Према незваничним сазнањима, несрећа се догодила када су се у производњи покварила врата од велике пећи, а несрећни човек је да се не би заустављала производња покушао да сагледа у чему је проблем.Он је протурио главу кроз врата како би сагледао квар али су она у том тренутку почела да се затврају пригњечивши му главу. По свој прилици смрт је наступила моментално због тежине врата, а дежурни лекар који је недуго затим стигао могао је само да констатује смрт.

Љубиша јео 30 година је радио на месту пекача.