РАДНИК Циглане у Малој Плани Љубиша Белић (53) настрадао је у ноћи између среде и четвртка, око пола сата после поноћи, када су му врата од пећи за производњу пригњечила главу. Према незваничним сазнањима, несрећа се догодила када су се у производњи покварила врата велике пећи, а несрећни човек је да се не би заустављала производња покушао да сагледа у чему је проблем.

Како сазнајемо, Белић је наводно протурио главу кроз врата како би видео квар. Међутим, она су у том тренутку почела да се затварају пригњечивши му главу. По свој прилици смрт је наступила моментално због тежине врата, а дежурни лекар који је недуго затим стигао могао је само да констатује смрт несрећног човека.

Породица Љубише Белића је очајна након што им је потврђено да је страдао. Сестра настрадалог радника каже за "Новости" да је он и раније имао повреда и то два-три пута годишње!

- Месец дана је радио углавном ноћну смену. Имао је повреде руку, ногу, опекотине - кроз јецаје прича Данијела...

У породици кажу да је Хитна помоћ дошла око један сат после поноћи и да је реанимација трајала све до два сата.

- Нико од руководилаца није ни звао да изјави саучешће, а камоли дошао. Дошло је неколико колега јутрос у пет сати, донели су нам документа и рекли да је повређен и да је у критичном стању - прича нам сестра.


Отац Добрица


Како каже неутешна жена, отац настрадалог Добрица рекао је потом: "Чим је вас толико дошло није он само повређен".ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ЈЕЗИВА СМРТ: Радника самлела дробилица за камен


- Често се жалио се да су им машине неисправне, да раде у лошим условима - огорчена је Данијела.

У међувремену, чекају се резултати обдукције. Љубиша је за собом оставио супругу Љиљану и ћерку Катарину (24). Његова плата била им је главни извор прихода.

Супруга Љиљана


НЕМА КРАЈА НЕСРЕЋАМА

НЕДАВНО је, такође на радном месту, страдао и Милош Ђукић (31) из Љига, радник ММФ копа Д.О.О. из Сјенице. Он је погинуо пре четири дана око 8 часова ујутру, у каменолому Смиљова глава, код Штубика, у близини Неготина, када је упао у дробилицу за камен. Његово тело пронашле су колеге. Истрага тек треба да покаже шта се тачно догодило овом младом човеку, који је на каменолому радио једва недељу дана. На лице места одмах је изашла полиција, као и хитна служба неготинског Здравственог центра, чији су лекари могли само да констатују Милошеву смрт.