СТАРИЈИ брат Николе Јокића, звезде Денвер нагетса, Страхиња Јокић (37), који је ухапшен у Денверу због сумње да је под дејством алкохола напао, гушио и гурао жену у апартману већ неко време у америчким медијима важи за "лошег момка" са којим се не треба качити. Будући зликовац из филмског серијала "Умри мушки", једини човек на свету кога се Никола Јокић плаши, само су неки од описа најстаријег брата наше НБА суперзвезде у америчким медијима.

Према наводима локалног листа "Денвер пост", који је имао увид у оптужницу окружног тужиоца, Страхиња је у четвртак увече пио са познаницом у стану у Денверу. Када је она покушала да напусти апартман, Јокић ју је зграбио, не пуштајући је да изађе. Она је, ипак, успела да изађе на балкон, позивајући помоћ. Али, како стоји у оптужници, Јокић ју је зграбио и почео да је дави. Рекао је, наводно, да ће је давити "све док не заспи". Жена је, отимајући се, покушала да телефоном позове полицију на 911, али јој је Јокић одузео и мобилни. Успела је, ипак, да се дочепа компјутера и пошаље поруку познанику, који је и позвао полицију. Тада је Јокић ухапшен.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - БРАТ НИКОЛЕ ЈОКИЋА УХАПШЕН ЗБОГ НАПАДА: Осумњичен да је под дејством алкохола давио жену (ФОТО)


- Канцеларија окружног тужиоца у Денверу прихватила је оптужбе за овај напад - изјавила је портпаролка тужилаштва Каролин Тејлор и прецизирала да се Страхиња Јокић терети за напад другог степена и два прекршаја, присилно затварање и опструкцију телефонске службе.

И пре оптужнице за напад на жену у апартману у Денверу, име Страхиње Јокића провлачило се кроз америчке медије у контексту насилничких тенденција. Вербално је напао играче Вашингтона Бобија Портиса и Џордана Мекреа, који су претходно ушли у сукоб са асом Денвера. Док су напуштали терен, Николина браћа и "телохранитељи" засули су псовкама и претњама играче противничког тима. Портис, познат и по томе што је на тренингу Чикага нокаутирао тадашњег саиграча Николу Миротића, гестикулацијом им је показао да их чека испред дворане.

Страхињу је једном приликом једва обуздала редарска служба. Мета излива беса био је НБА судија Тони Брадерс, који је претходно досудио Јокићу искључење у мечу са Индијаном.


Браћа Никола и Страхиња Јокић


- Они су момци са којима не желите да се качите - рекао је Данило Галинари, тадашњи Николин саиграч у Нагетсима.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - “ОНИ СУ КАО ЗЛИКОВЦИ СА ФИЛМА”: Јокићева браћа и пре хапшења Страхиње важила за опасне момке (ВИДЕО)


Амерички медији писали су да је Страхиња прошао обуку за телохранитеља, да је овладао бројним борилачким вештинама, да браћа Јокић пет пута недељно тренирају ММА у локалној теретани.

- Ја се не бојим других играча. Ја само играм кошарку. Бојим се само једног човека на свету, а то је мој брат Страхиња. Не знам да ли сте га некад видели - испричао је у шали Никола новинару "Денвер поста" 2017.


ПУШТЕН ПОСЛЕ 24 ЧАСА

СТРАХИЊИН отац Бранислав Јокић изјавио је у среду да је у питању је једна обична породична свађа која је медијски напумпана.

- Амерички прописи су такви какви јесу, мало строжи, а Страхиња је изашао из притвора после 24 сата. Николи, нормално, није свеједно, али све је океј. Прави се гужва ни око чега - каже Бранислав Јокић.


БРУТАЛНИ БАСКЕТ

МЕДИЈИ су писали о бруталном кућном баскету браће Јокић, са кошем постављеним изнад улазних врата. Без правила.

- Лактови лете на све стране, јуришају један на другог, урлају "разбићу те"... - описивали су медији братско надметање у било ком спорту.