Четворица младића из Новог Кнежевца, од којих су двојица малолетници од 15 и 16 година насмрт су претукла друга Мартина Барну (17) из истог места, који је од последица удараца преминуо у парку у том градићу на обали Тисе, на северу Баната.

За смрт младића, који би за два месеца напунио 18 година, полиција је осумњичила и ухапсила М. Д. (19), Ј. Д. (18) и двојицу малолетника из Новог Кнежевца и они су, уз кривичну пријаву, приведени Вишем јавном тужилаштву у Зрењанину и судији за малолетнике Вишег суда у Зрењанину.

Након саслушања, четворици осумњичених за убиство друга одређен је притвор до 30 дана и сва четворица се сумњиче да су починили кривично дело убиство у саизвршилаштву.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: УЖАС У НОВОМ КНЕЖЕВЦУ: Осумњичени да су претукли 18-годишњака на смрт, младићу пукла јетра од силине удараца! (ФОТО)

- Они су осумњичени да су ударцима рукама и ногама задали више повреда седамнаестогодишњем младићу, који је од задобијених повреда преминуо, а чије је беживотно тело пронађено 18. септембра ове године, у парку у Новом Кнежевцу - саопштила је у недељу Полицијска управа у Кикинди.

ПРИЈАВА У АВГУСТУ

Средином августа МУП-у је пријављена туча између покојног Мартина и ухапшеног М. Д. Тада су Мартину констатоване лаке повреде и полиција је по налогу Тужилаштва поднела прекршајну пријаву против М. Д.

Непомично тело младића у парку у центру града, прошле среде ујутро, прва је видела мештанка која је изашла у уобичајену шетњу.

- У парку сам шетала пса и наишла на згрчено тело. Прво сам помислила да поред стазе лежи пијанац, а када сам се приближила, видела сам да је тело модро. Закључила сам да је млађа мушка особа. Позвала сам супруга, а онда смо обавестили полицију.

Претходне ноћи, између уторка и среде, на улици сам чула галаму, чак ми се учинило да вуку неког, али не знам да ли то има везе са убиством, јер сам видела само силуете - препричала је, у шоку, једна комшиница.

- На телу претученог младића није било видљивих повреда, а полиција је посумњала да се ради о насилној смрти, па је тело послато на обдукцију.

Истовремено је посумњала и ко би могао да буде извршилац, јер је полиција дошла до сазнања да су управо четворица осумњичених последњи пут виђена са Мартином. Полиција је већ у току дана расветлила све околности ове несреће, али су се чекали резултати обдукције која је показала да је младићу услед удараца у стомак пукла јетра - сазнајемо од извора блиских истрази.

Преминули Мартин Барна живео је са мајком Анитом, дедом Нандором и баком Маргитом Немет, јер су му родитељи разведени.

- Иста група младића је претукла Мартина и дан раније, као и пре месец дана, када је задобио повреде главе, па је био у болници у Сенти. Тада су га спасли људи који су истрчали из локала у центру града. Обраћали смо се полицији, али га нису га заштитили. Сада смо само добили фотокопију налаза обдукције из Новог Сада, а шта се тачно десило, сазнали смо више незванично - тврди Нандор Немет, деда убијеног младића.

САХРАНА

Настрадали младић Мартин Барна сахрањен је у петак, 20. септембра, на католичком гробљу на Обилићеву у Новом Кнежевцу. Истрагу о овој трагедији и околностима које су до ње довеле води Више јавно тужилаштво у Зрењанину.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:
ТУЧА У КРАГУЈЕВЦУ: Ухапшена девојка која је напала тинејџерку

РАНИЈИ НАПАДИ

- Познавао сам Мартина, јер са његовом мајком Анитом радим десетак година. Он је био добрео дете, понекад мало несташан. Знао сам да га је та група младића нападала и тукла и раније. Група ухапшених младића веома је проблематична већ годинама, а овог лета су били изразито насилни и претукли су неколико момака - тврди Горан Бибин.