ОН је двадесет година радник наше школе, примерно се влада, један је од професора који у највећој мери ради на модерним технологијама и осавремењавању наставе и ми на његов рад немамо никакве замерке! Шта он ради у слободно време ја о томе заиста нити могу да знам, нити желим да дискутујем.

Овако, за "Новости", прича Драгослав Јанковић, директор Техничке школе у Мајданпеку, након хапшења професора ове установе, због сумње да је препродавао наркотике. Полиција је привела у уторак полицијске службенике А. Ђ. (56) и М. Ђ. (31), иначе, бившег начелника Полицијске станице у Мајданпеку и његовог сина, као и Р. С. (53), С. И. (53) и Д. М. (46). Том приликом одузели су око 400 грама марихуане, а пронађена је и грам-вага, као и извесна количина новца, за које се верује да је стечена продајом ове опојне дроге. Њих петорица терете се да су набављала и препродавала марихуану на подручју Мајданпека и околине, као и да су деловали у групи.

Наводно, марихуана је пронађена у аутомобилу полицајца М. Ђ. у количини од 336 грама, док је у стану једног од његових сарадника, Р. С. пронађено око 40 грама ове дроге, дигитална вагица за прецизно мерење, као и новац.

Д. М. (46)

Хапшење ове петорке уследило је након опсежних провера, на основу оперативних сазнања да на територији Мајданпека организована група растура дрогу. Мештане је додатно шокирала вест да је међу ухапшенима и Д. М., професор Техничке школе. Иако у ову установу није стигло никакво званично обавештење о хапшењу члана њиховог колектива, вест о томе проширила се за тили час.

Наводно је код тог професора пронађен већи број телефона и извесна сума новца. Његове колеге, међутим о ухапшеном причају све најлепше. Баш недавно је, како истичу, продао кола, па је новац који је наводно код њега нађен могао да буде и из тог извора. Директор Јанковић каже да је о хапшењу сазнао из медија. Ипак, обавестио је о свему и надлежне у Школској управи Зајечар.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - ХАПШЕЊЕ У МАЈДАНПЕКУ: Бивши начелник ПУ и његов син продавали дрогу?


- Ја нити могу неког унапред да осудим, нити то желим. Никада нисмо имали ниједан инцидент везан на било шта што би указивало да се у школи продавала дрога. Уосталом, имамо видео-надзор, активиран 24 часа дневно, имамо дежурне ученике, дежурног полицајца и све то може и да се провери - каже директор Јанковић.

Према његовим речима, неки драстични кораци против професора, док се истрага и евентуално суђење не одрже, не могу да се предузму. Јанковић наводи да приче о томе да се у школи дилује дрога апсолутно не стоје. Он потврђује да се код родитеља због вести о хапшењу њиховог професора појавила бојазан, али и додаје да је на надлежнима да сва своја сазнања и тврдње детаљно истраже.


КУМОВСКЕ ВЕЗЕ

ОТАЦ и син, полицајци, терете се да су организовали набавку и растурање марихуане. Свако је у овој групи имао своја задужења. Р. С. и С. И. су, сазнајемо, даље препродавали марихуану непосредним корисницима, док се Д. М., који је у кумовским везама са ухапшеним, сумњичи да је за потребе даље препродаје превозио опојну дрогу. Осумњиченима је по налогу вишег јавног тужилаштва у Неготину одређено задржавање до 48 сати.