ЊЕГОШ Радосављевић (28) из Крушевца, припадник крушевачког Ватрогасно-спасилачког батаљона, утопио се у у понедељак, под још неразјашњеним околностима у акумулационом језеру Ћелије, надомак града под Багдалом.

После праве драме и вишестане интензивне претраге језера, у којој су учествовали рониоци Жандармерије, припадници Ватрогасно- спасилачког батаљона из Крушевца и Специјалистички тим за спасавање и рад на води из Краљева, беживотно тело младића пронађено је око 21 сат. Рониоци су Радосављевића пронашли на чак осам метара дубине и извукли из воде.

Према незваничним информацијама, несрећа се догодила у понедељак по подне, после вежбе функционалне пробе чамца и мотора, у којој су учествовали припадници ватрогасно-спасилачке јединице из Крушевца. После тога, према незваничним информацијама, Радосављевић се наводно возио чамцем са још петорицом својих колега, од којих нико није имао дозволу за управљање. Из, засад непознатих разлога, младић је у једном тренутку испао из чамца, а потом је, како се претпоставља, највероватније ударио у елису. Имао је повреде слепоочнице и рамена.

- После обуке остали су дуже на језеру. Одлучили су да се провозају чамцем. Претпоставља се да је у питању ризична вожња са наглим скретањем и кочењем. Радосављевић се највероватније неопрезно држао за чамац, испао је и елиса мотора је прешла преко њега - каже један од спасилаца који је учествовао у потрази.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - ТРАГЕДИЈА КОД КРУШЕВЦА: Пронађено тело ватрогасца који је нестао у језеру Ћелије


Његош Радосављевић Фото "Фејсбук"


Како је саопштио МУП Србије, трагично настрадали младић није био на дужности, а како незванично сазнајемо, после ове несреће ухапшен је његов колега С. К. који је управљао моторним чамцем. Он се сумњичи да је починио кривично дело против безбедности јавног саобраћаја.


УЗОРАН И ВРЕДАН

ЈОШ у шоку, колеге Његоша Радосављевића кажу да је он био узоран и вредан младић, као и да је пре две године постао припадник Ватрогасно-спасилачке јединице. Шта се тачно догодило критичног поподнева на језеру, као и околности под којима се несрећа догодила, биће познати када полиција и тужилаштво заврше истрагу.