Ниш – Полиција је у Нишу ухапсила педесетпетогодишњег С.З. из овог града због сумње да је починио кривично дело убиство у покушају.

Осумњичени је напао мушкарца, старог 68 година из Кнез Села, коме је задао више убода ножем у груди и нанео му повреде које су оквалификоване као опасне по живот.

Према незваничним информацијама, ова драма која се одвијала у понедељак, у атару Кнез Села, је заправо кулминација вишегодишњих сукоба двојице комшија око међе.

Повређени мушкарац је хитно пребачен у нишки Ургенти центар где је оперисан, док је нападач убрзо ухапшен. Код њега је приликом лишења слободе пронађен нож којим је, како се сумња, повредио жртву. Двојица комшија се, према незваничним информацијама, годинама споре око границе парцела између имања жртве и плаца на коме осумњичени за покушај убиства има викендицу.

Прочитајте још: Хапшење због покушаја убиства

Они су наводно и раније имали бројне вербалне сукобе и међусобне размирице, али је ова последња могла умало да се заврши трагично.


После краће расправе и међусобног кошкања и физичког сукоба С.З. је потегао нож и комшији задао више убода у пределу груди. Несрећни човек се стропоштао на земљу, док је нападач отишао у непознатом правцу. Полицију су контактирали жртвини сродници, па је осумњичени убрзо завршио иза решетака.


Полиција је саопштила да је повређени мушкарац задобио тешке телесне повреде, а да је осумњиченом одређено задржавање до 48 часова.


Он ће, уз кривичну пријаву, бити приведен Вишем јавном тужилаштву у Нишу.