ДАН након стравичне саобраћајне несреће у којој је на месту погинуо Војин Ћирић (77) из Инђије, а његова десетогодишња унука Д. Ћ. задобила тешке телесне повреде, у породичном дому Ћирића владају мук и неизвесност. Лекари у Дечјој болници у Новом Саду и даље чине све како би се здравствено стање девојчици побољшало. Она се и даље налази у коми, након што је возач "аудија" Владимир П. (32) неприлагођеном брзином прошао семафор "на црвено" и директно ударио у "рено клио" у којем су били деда и унука.

Возач "аудија" биће саслушан у уторак у Вишем јавном тужилаштву у Сремској Митровици, а до тада ће стићи резултати анализе крви - с колико промила алкохола је изазвао овај судар.

Нико у породици Ћирић није могао да наслути каква трагедија ће их задесити. Као што је и раније практиковао, деда је ставио унуку у ауто да је одвезе код снајиних родитеља, како би девојчица неко време боравила тамо.

- Војин је 40 година возио камион, био професионални возач, који никада није имао ниједан саобраћајни прекршај. Увек се строго придржавао саобраћајних прописа. А човек настрадао у саобраћају ни крив, ни дужан - прича једна од комшиница из Улице Старца Вујадина, која је управо изашла из куће ове породице.

На средини дворишта дуг сто, око њега столице. Људи долазе, одлазе, изјављују саучешће породици. Војинова ћерка Радмила и њен супруг Зоран примају саучешће, док се њен брат и девојчицин отац Радован налази у болници.

Сударили су се "ауди" и "клио"

- Оно што знамо је да је мала у коми, има хематом на мозгу. После скенера знаће се детаљније, али ситуација је веома критична. Знамо да је у правим рукама, рукама лекара, очекујемо да јој буде боље и молимо се за њу - прича родбина породице Ћирић, додајући да, и поред тога што се спремају за сахрану, само брину о девојчицином стању.

У ОШ "Душан Јерковић" где десетогодишњакиња од ове школске године похађа четврти разред, њени другари из разреда и школе пружају јој пуну подршку и надају се њеном брзом повратку у школску клупу.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - НОВИ ДЕТАЉИ ТЕШКЕ НЕСРЕЋЕ У ИНЂИЈИ: Пијан прошао кроз црвено и убио деду, унука тешко повређена (ВИДЕО)ЧЕКАЈУ ДА ПРЕУЗМУ ТЕЛО

ТЕЛО Војина од недеље налази се на Институту судске медицине у Новом Саду. Породица настрадалог човека још не зна када ће моћи да га преузме, кажу Ћирићеви блиски пријатељи. Постоји могућност да се сахрана одржи у уторак.