У тешкој саобраћајној несрећи која се догодила у недељу око 9 сати у улици Краља Петра у Инђији, код бензинске пумпе, на лицу места погинуо је мушкарац Војин Ћирић (77) из Инђије, док је тешке телесне повреде задобила његова унука Д. Ћирић (10), која је смештена у Дечијој болници у Новом Саду и њено стање је стабилно.

До судара два аутомобила марке рено клио и ауди, дошло је када је возач аудија Владимир П.(32) неприлагођеном брзином прешао раскрсницу док је на семафору било црвено светло у његовој коловозној траци. Тада је директно ударио рено у којем су били деда и унука. Од силине удара путничко возило је завршило на травњаку, а ватрогасне службе морале су да секу клио, како би извукли настрадале.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Убио невенчану супругу хицем из ловачке пушке

- Нико није ни слутио да ће се овако нешто десити. Молимо бога за дете да буде добро.- говори у телефонском разговору за "Новости" ћерка покојног Војина, Радмила.

Она каже да је њен отац кренуо да одвезе малу код снајиних родитеља, ни не слутећи да ће их таква трагедија задесити.

- Оно што смо чули од полиције, да је возачу аудија измерено преко 2 промила алкохола у организму. Стално зовемо болницу распитујемо се за стање девојчице, лекари кажу да је сада стабилно, не знамо ни које повреде је задобила. Ово је велики шок за нас.- прича потресено девојчицина тетка.

На једном од инђијских портала појавила се вест, да је малој хитно потребна крв, али девојчичин отац Радован огласио се поводом ове вести и захвалио суграђанима на великом одзиву, те да у Заводу за трансфузију крви тренутно има довољних количина. Он је замолио грађане да се моле за његово дете које током ове недеље пуни десет година.

ПРИТВОР

ПОСЛЕ несреће возач "аудија" Владимир П. је ухапшен. Према првим информацијама, алко-тест је показао да је имао више од 2,10 промила алкохола у организму. Биће му узета крв на нализу. По налогу тужилаштва, осумњиченом је одређено задржавање до 48 часова и он ће, уз кривичну пријаву, бити приведен Вишем јавном тужилаштву у Сремској Митровици. Током даље истраге биће утврђене све околности ове саобраћајне несреће.Фото: С. Костић