ТЕЛО познатог спортског радника Предрага Матића (57), из Параћина, у стању распадања, пронађено је среду по подне у његовом стану у Улици Светог Саве у том граду. Мртвог Матића пронашла је полиција која је ушла у стан на позив професионалног управника зграде, а лекарка је потом констатовала да је смрт наступила природним путем, пре осам до 10 дана.

- Станари су ми пријавили да се зградом шири неподношљив мирис, па сам послао одржаваоца зграде да провери подрум и поткровље, али ништа није открио. Код Предрага, улазна врата су била одшкринута, постављена патика, а комшије су рекле да он често оставља тако да се стан луфтира. Звонио сам и куцао, али нисам смео да уђем, па сам позвао полицију. Позорник је констатовао да је човек мртав, а докторка је установила да је инфаркт у питању - каже Алексанадар Живковић.

Прочитајте још - Пронађено тело младића у шуми, ради се о тровању?

Матић је живео сам, није био ожењен нити има децу, па је полиција контактирала са његовом рођеном сестром која са породицом живи у Јагодини, а која је сутрадан дошла да узме смртовницу и обави формалности. Комшије овог спортског радника у неверици су због Матићеве задесне смрти јер је, кажу, био релативно млад човек, а нису знали да је имао здравствене проблеме. Након увиђаја, полиција је обезбедила стан на четвртом спрату, поставила траку, а кључеве предала професионалном управнику зграде. Потврђено нам је да је у питању задесна, природна смрт, па није наложена ни обдукција.