У ноћи између петка и суботе око један сат иза поноћи, испред кафића "Сан Марко", недалеко од центра града, без икаквог повода, група хулигана претукла је металним шипкама двојицу младића Ђорђа Дробњака (23) и Елдара Козицу (23) и том приликом нанела им телесне повреде у пределу главе, врата и леђа.

Повређене младиће власник локала је одвезао до болнице где су им саниране повреде. Оно што је симптоматично за овај случај, то је да су у групи нападача били исти они младићи који су недавно у Пријепољу крвнички претукли фудбалера Полимља Емира Хамзића. Он је из те туче једва извукао живу главу, а последице тог напада још увек нису саниране, док се нападачи налазе на слободи и сеју страх градским улицама. О нападу на двојицу двадесеттрогодишњака полиција се није званично оглашавала, а како незванично сазнајемо, нападачи су лишени слободе и одређено им је задржавање до 48 сати након чега ће бити изведени пред тужиоца.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Анђелији Живковић из Беркова лопови однели све из куће

У изјави датој полицији, у коју су "Новости" имале увид, Ђорђе Дробњак наводи да су он и његов друг Елдар нападнути без икаквог повода одмах пошто су напустили кафић "Сан Марко".

- Када сам излазио испред кафића на улазу сам срео Синана М. који је одмах и без повода почео да ми се уноси у лице и да ме псује. Са њим у друштву су била браћа Бранко и Марко С. и Драган Б. које познајем из града, а поред мене је стајао друг Елдар. У једном моменту Драган Б. је извадио метални телескоп и ударио Елдара у пределу главе а потом и мене. Када смо пали на тло остала тројица младића су почела да нас крвнички ударају рукама и ногама по телу док је Драган наставио да нас туче телескопом - стоји између осталог у исказу Дробњака датом полицији.


Туча се догодила испред популарног кафића,фото А.Ровчанин

Младиће Елдара и Ђорђа још тежих повреда од разуларене групе момака, спасли су гости и власник локала. Недуго затим стигла је и полиција а повређени момци превезени су у болницу где су им саниране повреде.

Очевици догађаја кажу да су пребијени младићи седели у кафићу и већину времена разговарали између себе и да нису пили алкохол. Међутим, када су кренули напоље, сачекала их је група од неколико момака, који су их напали без повода.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ЗЛОЧИН У БОЖЕВЦУ: Убио комшију, па позвао полицију

СТРАХ И ТРЕПЕТ

Оно што остаје нејасно и што брине све житеље града на Лиму, јесте како је могуће да су се вишеструки преступници, који су живот угрозили фудбалеру Емиру Хамзићу поново нашли на слободи где сеју страх градским улицама. Због тога са разлогом постављају питање, ко штити насилнике и ко ће бити следећи на мети хулигана. Иначе, Ђорђе Дробњак је син угледног пријепољског лекара и директора Опште болнице Зорана Дробњака.