ПОЛИЦИЈА је ухапсила Ј. Р. (70) из Божевца код Малог Црнића, због сумње да је у недељу, 8. септембра, убио свог комшију Љубишу Стојадиновића (59). Овај злочин догодио се у атару села Божевац, након свађе на њиви, када је ухапшени извадио пиштољ и њиме усмртио комшију. Након тога, сам је позвао полицију и ускоро им се мирно предао.

- Осумњиченом је одређено задржавање до 48 сати након чега ће бити приведен Вишем јавном тужилаштву, уз кривичну пријаву због основане сумње да је извршио кривична дела убиство и недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја - саопштили су из Полицијске управе Пожаревац.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: УБИСТВО У ПАРАЋИНУ: Психички болесник избо комшију?

О детаљима и околностима овог злочина нема званичних информација, јер је истрага још увек у току. Према незваничним сазнањима "Новости", убиство се догодило око 11.30, док су се Ј. Р. и Љубиша налазили на својим њивама, које се налазе неколико километара пре улаза у село, из правца Пожаревца.

Они су започели свађу због међе која дели њихове њиве, па су између њих двојице пале увреде и псовке. У једном тренутку, Љубиша је извадио нож и њиме убо Ј. Р. након чега је овај извадио пиштољ и једним хицем га усмртио. Затим је сам позвао полицију и убрзо им се предао. Након хапшења на њиви, он је полицијским возилом превезен у пожаревачку Општу болницу, где су му установљене лакше повреде, а онда је приведен на саслушање.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Претучен директор "Планинке" из Куршумлије

- Њих двојица су се већ годинама свађала због те међе која дели њихове две њиве. Међутим, нико од нас у селу није се надао да ће на крају тај сукоб да се оконча убиством, па смо сви још у шоку од када смо чули шта се десило - кажу изненађени мештани Божевца. Покојни Љубиша живео је са супругом, а у Аустрији су му три сина и ћерка. Ухапшени Ј. Р. је разведен и од породице има само сина, који живи и ради у Немачкој.


Њива где се одиграло убиство,фото Д. НовковићДО 15 ГОДИНА

ЗА кривично дело убиство за које се сумњичи ухапшени Ј. Р. законом је запрећена казна од пет до 15 година затвора. За друго кривично дело које му се ставља на терет - недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја, прети му казна од шест месеци до пет година затвора.