СРБИН С.С. (72) ухапшен је у понедељак у енклави у Ораховцу због сумње да је у више наврата обљубио 7-годишњег дечака из истог насеља, који је такође српске националности.

Он је наводно одводио дете у своју продавницу, где би му, по писању локалних медија, везивао руке и запушио уста, а затим би га обљубио.

Злостављање је косовској полицији пријавила мајка несрећног дечака, након што јој је он признао шта му ради старац.

Ружа К, мајка малишана, испричала је тамошњим медијима да је њен син у понедељак ујутру 2. септембра отишао у школу, али се кући није вратио до предвече, што ју је забринуло.

- Било је већ 18 сати, а мој се син није враћао кући. Уплашила сам се, па сам кренула да га тражим и нашла га у продавници тог старијег комшије. Рекла сам сину да одмах са мном крене кући, он је ћутао све време - прича очајна мајка.

Кад су стигли кући, мајка је почела да грди малишана, а овај је заплакао и до детаља јој испричао кроз какву тортуру је пролазио у последњих месец дана.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - УЖАС НА КОСОВУ: Дечак (12) силован, па убијен, полиција ухапсила злочинца!

Косовска полиција је исте вечери ухапсила осумњиченог, а тужилац је наложио истрагу. Дечак је послат на преглед, где су му лекари костатовали повреде на анусу и дебелом цреву, као и маснице и подливе на леђима.

- Узети су брисеви и наставља се истрага, како би се утврдило како је дечак задобио те повреде. У међувремену, судија је осумњиченом одредио притвор до 30 дана - изјавили су у косовској полцији за локалне медије.

Дечаков отац не може да дође себи.

- Боље метак да ме ударио у главу него што сам ово доживео. Ако постји закон, тај манијак никада неће изаћи на слободу - каже он.

Са друге стране, супруга осумњиченог брани свог мужа.

- Педесет година живим с мужем и знам да он то није урадио, није такав човек. Подмећу му завидни људи - каже супруга ухапшеног.Аутор: Телеграф