За Ивану Филиповић (22) из Бановог Поља код Богатића, и даље нема мира. Девојка коју је 12. марта у подстанарском стану у Новом Саду, како се верује у наступу љубоморе, брутално претукао момак Ђорђе Лацковић (24), добија претећа писма и СМС поруке са непознатог броја телефона. Полицији у Богатићу Иванин отац је пријавио претећа писма, а сама Ивана СМС поруке.Иако верују да ће "аутор" бити откривен, претње су силно узнемириле девојку, али и њену породицу која се још опоравља од онога што се Ивани догодило пре више од пет месеци. Ишчекују скоро суђење у новосадском Основном суду, где се води поступак против Ђорђа Лацковића који се терети за насиље у породици.

- На нашу кућну адресу су крајем августа стигла два писма са претећим порукама - прича нам Иванин брат Иван. - Прво је дошло 24. или 25. августа, а неколико дана касније и друго. Отац их је прочитао и по ономе што ми је испричао, наводи се да Ивана узме новац и да у замену одустане од тужбе, али и да пази шта ће испричати на суђењу. Још пише да узме новац до 1. септембра, иначе ће бити свашта. У потпису тих писама стоји Петар Петровић.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - НЕПОЈМЉИВО ИЖИВЉАВАЊЕ: Сатима је тукао девојку, пржио пеглом и секао ножем (ФОТО)


На Иванин број мобилног телефона, према тврдњама њеног брата, и пре и после писама, стизале су претеће поруке, и то у вечерњим сатима. Упућивана су јој упозорења у смислу да пази куда иде и шта ради.

- Таман се мало психички опорави, а онда уследе поновна узнемиравања - огорчен је Иван овим што се дешава његовој сестри и додаје да њима новац није потребан и да не могу да опросте оно што јој се догодило.

Иначе, због вишеструких прелома ребара и пробијене плућне марамице, Ивана је осам дана провела у болничкој постељи.