КОБНЕ ноћи отишао је по мајку Натицу, да је врати кући из центра села, када се догодила та страшна саобраћајна несрећа. Улична расвета на кривини није радила, он није укључио светла на "голфу 2", исекао је, наводно, пут возачу "форда" и послао мајку у смрт. Горан је и раније возио пијан...

Овако, за "Новости", говоре комшије породице из сурчинског насеља Јаково, која је доживела саобраћајну несрећу у недељу увече. Затечени су црним вестима да је Горан Д. (53) у Улици проте Стаматовића својим аутомобилом, наводно, прешао у супротну траку и закуцао се у "форд", којим је управљао Саша С. Од силине удара, његова мајка Натица (73), која је била на месту сувозача, подлегла је повредама пре доласка Хитне помоћи. Њему је одређено полицијско задржавање до 48 сати.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - ИСПОВЕСТ МУЖА ТРАГИЧНО ПРЕМИНУЛЕ ПОРОДИЉЕ: Смрт моје Татјане још је под велом мистерије

Житељи Улице браће Панић у Јакову, у којој су живели мајка и син, јуче су били у шоку.

- Страшно! Било је питање дана кад ће се нешто овако десити - говоре мештани Јакова. - Горан је стално пио, и оно мало што би зарадио, све је трошио на алкохол. Био је насилан према мајци, малтретирао ју је и тукао и полиција је овде долазила неколико пута. Када би почео да виче на њу, цела улица се орила од његовог гласа и најружнијих псовки.

Према њиховим речима, Горан нема стално запослење, већ повремено ради за дневницу на локалним стовариштима грађевинског материјала. Женио се два пута и из сваког брака има по једно дете, а откако се развео, живео је сам са мајком. Његов син, који је ожењен и има своју децу, одмах је дошао у очеву кућу чим је чуо за несрећу.

- Када је полиција дошла на увиђај, Горан није имао никакав документ код себе. Његов син је дошао овде да однесе оцу личну карту. Уплакан, наглас је кукао за бабом јер ју је много волео. Викао је најпогрдније речи за оца, кривећи га за ово зло - причају познаници ове породице.

УВИЂАЈ Несрећна жена подлегла је повредама после судара, Фото Н. Скендерија


Њихова кућа јуче је била закључана. Суседи кажу да очекују да из Косовске Митровице треба да допутује Натицина ћерка, како би спремила сахрану мајци. Наводно, Горану је још у марту истекла возачка дозвола откад вози нерегистрован ауто.

У тренутку удеса, према последњим информацијама, он није имао документа, фарови на "голфу" нису радили и био је под дејством алкохола.


ПОВРЕЂЕНЕ ДЕВОЈКЕ

НА месту судара у Улици проте Стаматовића, репортери "Новости" јуче су затекли трагове кочења на асфалту, као и регистарске таблице у трави. Две девојке које су се налазиле у "форду" задобиле су лакше повреде.