ТАТЈАНА И. (39), из Мајданпека, преминула је јуче у раним јутарњим сатима у мајданпечкој болници током порођаја. Како "Новости" сазнају, мушко дете је, срећом, остало живо, а до закључења овог броја нису биле познате околности које су довеле до ове трагедије.

- Одвео сам супругу у болницу јер ми је рекла да има контракције - кроз сузе нам прича Татјанин супруг Жељко. - Око 3.20 сам чуо плач детета и видео како ми сина одводе у другу просторију породилишта. Али, одмах сам посумњао да са Тањом нешто није у реду.

Жељко, који је све време, како нам каже, био на Одељењу гинекологије, указује да је чуо "како се његова супруга жали на болове".

- Видео сам како у порођајну салу утрчава медицинско особље - кроз сузе ће Жељко. - Носили су и боце са крвљу.

По Жељковим речима, медицинско особље му је казало да је његова супруга имала проблем са постељицом, што је изазвало обилно крварење.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - ISPOVEST OCA KOME JE NESTAO SIN: Hodam rekom i tražim sina, sve se nadam videću ga


- Рекли су ми да је масовно крварење типично за жене које се порађају у познијим годинама - једва говори Жељко. - Знам само да је моја супруга тражила да је, управо због година, породе царским резом, али још не знам шта се заправо десило, због чега сам и тражио да се уради обдукција.


Тања је, иначе, по термину требало да се породи 12. септембра. На свет је донела здравог дечака - Вељка, тешког 3,8 килограма. Није, нажалост, дочекала да види како ће да одраста.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Dete je tri puta udahnulo i - preminulo!МУК

ЛЕКАРИ, али ни управа мајданпечке болнице засад се не оглашавају. Нико током јучерашњег дана није жели да коментарише овај трагични случај.