ПОЛИЦИЈА је у среду у преподневним сатима пронашла девојчицу Ј. С. (13) из Кисача, за којом се трагало од 26. августа. Последњи пут је била виђена тог дана у Новом Саду, а у вечерњим сатима је пријављен њен нестанак. Тинејџерка је нађена у кући једног познаника у Будисави код Новог Сада, и није имала видљиве трагове повреда. Ипак, убрзо је ухапшен њен очух Ј. В. (39) због сумње да је силовао пасторку.

О њеном проналаску су одмах обавештени новосадски Центар за социјални рад и мајка малолетнице, односно жена која је пре неколико година са тадашњим супругом, усвојила Ј. С. Полиција је, међутим, у међувремену ухапсила Ј. В. (39) из Кисача, садашњег ванбрачног партнера девојчицине усвојитељке, под сумњом да је силовао тринаестогодишњакињу. Њему је одређено полицијско задржавање до 48 сати и у четвртак ће бити приведен на саслушање у Више јавно тужилаштво у Новом Саду.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: КРАЈ ПОТРАГЕ: Пронађена Јана (13), ухапшен очух осумњичен за силовање

Према причама појединих мештана Кисача, Ј. С. је усвојена када је имала непуне две године. После седам година, родитељи су се развели, а девојчица је остала са мајком. Она је после извесног времена почела да живи у ванбрачној заједници са Ј. В. који се сада сумњичи да је извесно време напаствовао девојчицу.

У Кисачу нико не жели да поверује да се то заиста догодило, али истичу да је на истражним органима да утврде да ли у томе има истине или не. Сада се по селу прича и да је девојчица неколико дана пре нестанка, наводно, само у једном дану неколико пута позивала број полиције 192. Кажу да није конкретно говорила о чему је реч и да је то чинила из шале.

- Ако се утврди да је напаствовао дете, треба да одговара - сматра један мештанин Кисача, који је желео да остане анониман. - Наводно је девојчица била незадовољна породичним односима у кући и због тога је желела да пређе да живи код баке.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ДА ЛИ СТЕ ЈЕ ВИДЕЛИ: У току је интензивна потрага за Јаном (13) која је нестала у Новом Саду

БЕЗ КОМЕНТАРА

У ЦЕНТРУ за социјални рад у Новом Саду, поводом овог случаја, у среду нису могли да дају коментар. Речено нам је да ће служба за децу предузети све радње неопходне у оваквим случајевима.