Основни суд у Приштини продужио је данас меру притвора за 28 ухапшених у мају, у акцији специјалних снага косовске полиције у четири општине на северу Косова и Метохије, јавио је Радио Контакт Плус.

Прочитајте још: Новинарка коју су привели косовски полицијци: Желели су да ме застраше из политичких разлога

Један од бранилаца окривљених, Милош Делевић, рекао је за тај радио да ће они, према одлуци суда, у притвору бити до 28. октобра, као и да ће одбрана уложити жалбу на ту одлуку у року од 24 сата.

“Основ за одређивање притвора, наводно је опасност од бекства, ометање истраге, утицање на сведоке и тежина кривичних дела која им се стављају на терет", казао је Делевић.

Прочитајте још: НОВА ХАПШЕЊА НА КОСОВУ: Шест Срба оптужено због ометања операције

Он указује на то да су сви окривљени у овом поступку саслушани, али према ономе што одбрана зна, додаје, нису саслушани сви сведоци.

Специјалне јединице Косовске полиције спровеле су 28. маја акцију у четири општине на северу КиМ, али и у три општине на југу.

Током акције, ухапшено је 28 особа од којих 23 Срба, полицајаца и цивила осумњичених за наводно учешће у организованим криминалним групама, злоупотребу службеног положаја, подмићивање и кријумчарење робе.

Акција Косовске полиције је настављена и 29. и 30. маја, када су ухапшена два полицијска службеника Д.П. и В.Т. и припадница Косовске полиције Б.Т. из Зубиног Потока.

Током полицијске акције повређено је више грађана и полицајаца, углавном на територији Зубиног Потока, а причињена је и већа материјална штета на приватним објектима и аутомобилима.

Током акције тешко је повређен и ухапшен и руски пропадник Унмика Михаил Красношченко.