Једна особа је теже повређена синоћ, када је у железницкој станици Рума, на путном прелазу обезбеђеном аутоматским браницима, међународни путнички воз налетео на друмско возило, које се провлачило између спуштених рампи, саопштило је предузеће "Инфраструктура железнице Србије".

Воз је налетео на друмско возило, у среду 14. августа, у 22.28 сати, а према првим информацијама, теже је повређена једна особа из друмског возила.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - NOVA NESREĆA NA PRUŽNOM PRELAZU: Sudar voza i automobila, troje povređeno

За несрећу на путном прелазу у Руми одговоран је искључиво возач друмског возила, који није поштовао прописе и саобраћајну сигнализацију, јер је покушао да заобиђе спуштене бранике на путном прелазу, истиче се у саопштењу.

Такође, подсећа се да се у протеклих пар дана догодило неколико случајева да несреће на путним прелазима проузрокују возачи друмских возила непоштовањем прописа и саобраћајне сигнализације.

"Инфраструктура железнице Србије" поново апелује на све учеснике у друмском саобраћају да поштују прописе и не покушавају да пређу преко пруге када су рампе спуштене, јер је то једини начин да се спрече несреће и сачувају људски зивоти.