ПРЕМА тврдњама Зрењанинаца, осумњичени за силовање две девојчице, Ж. Ћ. (42) из Меленаца у уторак је у преподневним сатима виђен у центру града у паничној потрази за адвокатом који би га бранио! Заустављао је људе, како кажу, и питао "да ли знају неког адвоката који би га заступао, јер има силних проблема".

У зрењанинском Вишем јавном тужилаштву упркос бројним покушајима нисмо могли да добијемо ниједну информацију, уз образложење да се тужилаштво поводом случаја сумње о покушају силовања у селу Меленци надомак Зрењанина, неће оглашавати јавно.

У Меленцима већина мештана је још у неверици да се овако монструозна прича о покушају силовања уопште и догодила у њиховом селу. Невечана супруга осумњиченог, А. С. (29) из Меленаца, у петак 9. августа пријавила га је уз тврдњу да је месецима додиривао њихову трогодишњу девојчицу и њену ћерку из првог брака, која је три године старија. Жена је испричала и да је њу тукао и претио јој смрћу. Ж. Ћ. је ухапшен у понедељак 12. августа у Београду након чега је приведен у Више јавно тужилаштво у Зрењанину.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: СТРАВИЧАН ЗЛОЧИН: Ухапшен осумњичени за силовање жене и њених ћерки од 3 и 6 година

После пријаве, девојчице су подвргнуте детаљном медицинском прегледу, на којем је, наводно, констатовано да немају повреде нити било какве трагове насиља по телу. Комшије ове породице тврде да Ж. Ћ. никада не би учинио нешто тако гнусно, уз напомену да је и своју пасторку волео као рођену ћерку.


ЖИВЕЛИ РАНИЈЕ У БЕОГРАДУ

А. С. и Ж. Ћ. живели су једно време у Београду, па су, како причају њихови познаници, продали стан, потрошили новац и вратили се у село, у кућу његове мајке, која је живела са њима. Ж. Ћ. је као сезонски радник радио у престоници и само викендом долазио у Меленце да би невенчаној супрузи донео новац, јер она није запослена.