НА салашу у подножју Јабуковца код Неготина, између Вратне и Уровице на месту званом Ваља Вратна, у петак око 14 часова пронађена су, како незванично сазнајемо, тела пољопривредника Раје Казимировића (72), његове мајке Драгице (93), сестре Љубинке Оприкић и сестричине Драгане. Према првим незваничним информацијама, њих четворо су убијени из пиштоља, а за злочинцем се трага.

Према незваничним информацијама, придведен је један мушкарац, али се истражује његова улога у масакру.

До затварања овог издања "Новости", истрага је још била у току, а нико од Јабуковчана са којима смо разговарали није знао да каже шта се тачно догодило на салашу Казимировића. На месту убиства биле су и неготинска и борска полиција, као и надлежни тужилац Вишег тужилаштва из Неготина, а у послеподневним сатима стигла је и екипа форензичара из Београда. Раја је, наводно, пронађен на трактору, поред сена, а три жене у дворишту.

Иначе, у Јабуковцу је пре 12 година забележен један од најмасовнијих злочина у Србији. Никола Радисављевић тада је из ловачке пушке убио деветоро својих комшија и рођака, а троје их је ранио.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - УЖАС КОД НЕГОТИНА: Четири тела нађена у дворишту, пре 12 година овде почињен до тада невиђен масакр

Казимировић је, како сазнајемо, живео са мајком која се отежано кретала. Живео је усамљеничким животом. Својевремено је био "призећен" у Милошеву. Има сина и снају, који живе у Бечу. Јабуковчани кажу да се не сећају да су их икада видели.

Казимировићи су, како сазнајемо, једна од староседелачких фамилија у Јабуковцу. Раја никада није напуштао село и земљу, иако је могао да оде у иностранство, као и многи из овог краја. Гајио је стоку, али се није потрудио да на салаш уведе струју. Имао је доста земље и трактор, који је својевремено купио на сајму у Новом Саду. Шта се у петак догодило и да ли се можда неком замерио, нико није могао да нам каже, али се многи слажу "да је био прек и на своју руку".