У ДУНАВУ, на сремској страни код Раковца, јуче је пронађено тело мушкарца, за кога се претпоставља да је Бранислав Мандић (51) из Новог Сада, који се утопио у уторак на том делу реке. Рониоци жандармерије и полиција су тело из воде извадили око 11 сати, на Раковачкој ади, прекопута викенд насеља Камењар.

Тело је по налогу надлежног тужиоца однето у Институт за судску медицину у Новом Саду, где ће обдукцијом утврдити узрок смрти и идентитет утопљеника.

Мандић, иначе професор руског језика у чувеној Карловачкој гимназији и Богословији, у дунавским таласима је нестао у уторак око 13 часова, када је ушао да плива. У једном тренутку, зачула се галама и наводно је викнуо нешто у смислу да више не може и нестао под водом.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - ДРАМА НА ДУНАВУ: Новосађанин се утопио код Беочина

Професоров пријатељ и колега Зоран Мићуновић, који је био у друштву са њим, каже да је заједно са још неколицином посетилаца на плажи покушао да спасе Мандића, али да, нажалост, није успео.

- Чамцом смо се возили Дунавом и намеравали да одемо до Футога, како би Бранислав посетио једну цркву - дубоко погођен трагедијом прича Мићуновић. - Застали смо ту, наспрам Камењара, да се мало одморимо. Он је скочио у воду да се освежи, а ја сам остао у чамцу. На плажи је било још купача, а у води чамаца и бродића.

У једном моменту, наставља Мићуновић, зачула се галама, и видео је људе да крећу према реци. Мандић је био око 150, 200 метара од обале у води, а Мићуновић је одмах кренуо чамцем ка пријатељу, али је он брзо потонуо.

- Често смо заједно одлазили на купање и никада тако далеко није ишао - казује Мићуновић. - Чамцима су му људи пришли, али нико није скочио у воду... Када сам стигао својим чамцем, Бранислава нигде није било... Одмах сам алармирао полицију и остале службе. Мандић је био племенит човек, диван колега и омиљен професор, а од ове јесени је, поред, руског, требало да предаје и старословенски језик.


УТОПИЛИ СЕ И РИБАРИ

НА готово истом месту, пре четири месеца су се утопила двојица рибара из Новог Сада, Драган Рис и Милорад Поповић. Њих двојица су прелазила са сремске на новосадску страну када им се преврнуо чамац.