ЗАЧУЛА се страховита експлозија, као да је нека огромна бомба експлодирала, а одмах смо знали да се нешто десило на Ибарској магистрали. Кад смо стигли до пута, призор је био стравичан. У аутомобилу, који је слетео с магистрале, млади људи нису давали знаке живота. Повређени су из свег гласа запомагали, дозивали помоћ, крв се ледила, колико је све било стравично, трагично...

Подсећамо, припадници МУП у Београду ухапсили су Н. М. (27) због постојања основа сумње да је извршио кривично дело тешко дело против безбедности јавног саобраћаја.

Овако говоре житељи Жупањца, који су међу првима дошли на лице места, када су се у петак, око један час иза поноћи, на Ибарској магистрали, сударили “бмв” и “дачија”. Наводно, возач “дачије”, таксиста, укључивао се са споредног пута из Боговађе на Ибарску магистралу, у правцу Београда, односно Лазаревца. У том тренутку, “бмв”, који се кретао из правца Чачка, односно Љига, свом силином је “дачију” ударио од позади, гурао је више од 70 метара, када је слетела са пута низ банкину, у ливаду.

Како "Новости" сазнају једна од жртава је двадесетогодишња Катарина Иванковић која се налазила у "бмв-у".

- Одмах су стигли полиција, хитна помоћ и ватрогасци – кажу очевици. - Лазаревачки ватрогасци су за само неколико минута исекли лим како би лекари хитне помоћи могли да приђу унесрећенима у “дачији”, која је била толико смрскана, да на први поглед није могло да се препозна који је аутомобил у питању. За неке, на жалост, није било помоћи, већ су били мртви.

фото Н.Скендерија


Екипа лајковачке хитне помоћи, сазнајемо, једног повређеног пребацила је у Општу болницу у Ваљево, али је због озбиљног здравственог стања одмах упућен у Београд. Ватрогасци из Лазаревца морали су, причају житељи Жупањца, да секу лим и “бмв-а”, како би извукли повређене.


фото Н.Скендерија
- Цео живот смо поред Ибарске магистрале, свакакве несреће су се дешавале, али нешто овако стравично никада до сада нисмо видели – кажу сељани лазаревачког села Жупањац. - Тела су била унакажена, на ливади, поред пута, у коју су возила слетела, свуда су били крв, делови лимарије, пластике, поломљене ствари из аутомобила.


фото Н.СкендеријаФото Б. Пузовић