ПОРОДИЉА Милица Пендић (25) из Врнчана код Горњег Милановца о чијој су сумњи да јој је беба "типована" за крађу, писале "Вечерње новости", како тврди, пресретнута је и нападнута у четвртак, око 10.15, у кругу Клиничког центра Србије, а нападач јој је претио смрћу. На лице места одмах су стигли Хитна помоћ и полиција која је обавила увиђај. Истрага је у току, а полиција испитује шта се заиста догодило.

Након давања изјаве, Милица је превезена на преглед у Ургентни центар, где су јој, како сазнајемо, констатоване лакше повреде. По изјави коју је дала полицији, а коју нам је потврдио Радиша Павловић, члан владине Комисије за испитивање сумњи на нестанак деце у Србији, њу је непознати мушкарац одвукао у жбуње и пиштољем ударио у потиљак. Како тврди Павловић, нападач јој је том приликом рекао: "Следећи пут ће метак директно у главу, мани се причица по медијима".

Милица Пендић

Прочитајте још: Бебу су ми типовали за крађу

- Милицу је из Клинике у Тиршовој, где је од уторка са својим сином, лекар упутио да скине конце од царског реза у ГАК у Вишеградској - тврди Павловић. - Она је у пиџами и папучама, пошто су обе установе у кругу КЦС, сама отишла у ГАК где су јој конци скинути. Док се враћала, код Цркве Светих Козме и Дамјана, непознати мушкарац ју је напао с леђа, запретио и побегао.

Када је дошла себи, Милица је, према Павловићевим речима, најпре позвала њега и Миланку Момчиловић, заменицу председника Удружења за истину и правду о бебама, који су потом позвали полицију и Хитну помоћ.

- Забрињава нас што се све догодило после текста објављеног у четвртак у "Новостима" и убрзо након нашег гостовања на ТВ "Пинк" где смо говорили о случају Милице Пендић и њене бебе - каже Павловић.

"Вечерње новости" су у четвртак објавиле причу Милице Пендић и Радише Павловића. Према њиховим тврдњама, Миличина беба "типована" је за крађу још док је она била у другом стању, а истовремено су изнели сумњу да су поједини социјални радници у Горњем Милановцу, према Милици незаконито поступали захтевајући да им доставља извештаје после сваке контроле и гинеколошког прегледа.

Радиша Павловић показује место где је Милица нападнута


САСТАНАК У МИНИСТАРСТВУ

О СЛУЧАЈУ Милице Пендић, како је за "Новостима" рекао Александар Јевтовић, директор Центра за социјални рад у Горњем Милановцу, у четвртак у 12 часова требало је да се одржи састанак у Министарству за рад и социјална питања. Да ли је састанак одржан, ко му је присуствовао и да ли је на њему нешто одлучено, до закључења овог броја из Министарства нисмо добили одговоре.