ВИШЕ не могу да ни да плачем, сузе су пресахнуле. Срце је празно, а туга велика, голема, која док сам жив неће нестати. Изгубио сам сина, дете какво сваки родитељ само може да пожели. Шта је Милош урадио и какав је траг оставио иза себе са само 20 година, довољно говори то што је стотине људи, пре свега младих, дошло у нашу кућу да нам изјави саучешће и понуди помоћ.

Овако, за "Новости", говори Небојша Станојковић из Падинске скеле, чији је син Милош погинуо у саобраћајној несрећи која се догодила у недељу, у предграђу немачког града Ротенбурга. Тада су страдали и Милошева девојка Анђела Манчић (19) и њен ујак Зоран Дисић (41). Лекари се боре за живот њеног брата Дарка (14), док је отац Миле (46) повређен, али је стабилно.

Милошев отац седи за столом у дворишту испред куће завијене у црно. Пали цигарету за цигаретом. Прича тихо.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - ТЕШКА САОБРАЋАЈКА У НЕМАЧКОЈ: Погинули девојка (19) из Лесковца, њен ујак и дечко (ФОТО СА МЕСТA НЕЗГОДЕ)

- Сви смо у шоку откад нам је Анђелина мајка јавила страшну вест - каже Станојковић. - Замислите кад вам телефоном кажу да више нема вашег детета. Страшно. Поред Милоша, имам и сина Михајла, који има осамнаест година. Обојицу их обожавам, али кад човек изгуби дете, нема горе ствари. Боље да не живи више. А ја морам да изгурам предстојеће тешке дане због Михајла, мајке, сестре, Милошевих другова из школе, фудбалског клуба ПКБ, где је био капитен.

Сазнајемо да се Небојша развео од Јелене, Милошеве и Михајлове мајке, али остали су у добрим односима:

- Деца су желела да буду код мене после развода, али су се редовно виђала са мајком, наравно. И она је очајна. Не може да верује да више нема нашег Милоша.

Поред оца, о Милошу и Михајлу је бринула и бака Марија. Ипак, веома им је привржена Небојшина сестра Маријана, која је међу првима тужну вест објавила на свом фејсбук-профилу и опростила се од младог пара.

- Братова деца су и моја, јер своје немам - каже кроз сузе Маријана Станојковић Недељковић. - Не могу вам објаснити како ми је. Уместо да му играм на свадби, испраћам га заувек... Сад га више неће тетка чувати. На њега сад пазе анђели.

Милошев отац каже да је Милош био за пример - добар син и унук, ђак, спортиста, друг, обожаван где год би се појавио.

Брат, тетка и баба погинулог Милоша Фото Н. Фифић

- Завршио је медицинску школу, акушерски смер. Волонтирао је у болници и 31. јула, пре него што је одлучио да крене код Анђеле у Немачку, добио је папир да је одбранио државни испит. Тада му је и речено да треба да почне да ради за стално у "Народном фронту". Ма, био је пресрећан - каже отац.

Тако се и одлучио да крене раније у посету девојци која је већ била у Немачкој:

- Требало је да Милош код Анђеле иде 7. августа и да буду код ње до 23. Онда би се вратили у Србију, јер је он требало да почне да ради, а и Анђела би се запослила са завршеном школом за компјутере. Размишљали су да, после годину и по дана колико су у вези, започну заједнички живот. Деца су правила планове, била срећна, невина.

Како причају Милошеви ближњи, што потврђује и његов најбољи друг Марко Јовановић, љубав између њега и Анђеле била је "небеска". Отац брише сузе и прича:

- Много су се волели. Ма нису могли ни сат једно без другог. Ако се не виде уживо, они се гледају преко "Скајпа". И тако сваког дана. Хтели су посао и заједнички живот овде или касније у Немачкој, размишљали о деци, правили планове. Кад год бисте питали некога где је Милош или Анђела, чули бисте: "Па, заједно су!". Ево, заједно одоше и у смрт. И, заједно ће на гробљу Збег наши Ромео и Јулија бити и сахрањени, у исту раку, са руком у руци...

Како сазнајемо, надлежни из погребног завода у Лесковцу у среду су кренули пут Немачке. Тамо их чека Анђелина мајка Ивана. Након што преузму тела, враћају се за Србију, где ће бити сахрањени почетком наредне недеље.

И у кући настрадале Анђеле Манчић, у Бесном Фоку - туга. Бака Славица Дисић, код које је Анђела боравила током средњошколског школовања, на лековима је.

У дворишту куће затичемо фамилију. Сви у црнини. Погнуте главе, не крију сузе, неми од бола.

- Шта да вам кажемо? Страшно је ово што нас је снашло. Сви смо и даље у шоку и неверици.

Анђела Манчић и Милош Станојковић

Подсетимо, несрећа се догодила надомак Ротенбурга у немачкој области Баварија. Како су пренели немачки медији, "форд" којим је управљао Миле Мачић ударио је у знак "стоп", а потом се одбио и закуцао у аутомобил "голф", и одбацио га на "пежо".


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - ДЕТАЉИ СТРАВИЧНЕ НЕСРЕЋЕ КОД КОД РОТЕНБУРГА: Отишао у Немачку због девојке, па заједно погинули

ДАРКО ОПЕРИСАН, НАДАЈУ СЕ НАЈБОЉЕМ

ИНАЧЕ, немачки лекари и даље се боре за живот тешко повређеног дечака Дарка Манчића (14), брата настрадале Анђеле, који засад, како сазнајемо, реагује само на глас мајке. У среду је у телефонском разговору са Милошевим оцем, којем су присуствовали и репортери "Новости", Анђелина мајка Ивана рекла да чека раднике погребног предузећа из Србије. Они треба да дођу и превезу тела погинулих. Истовремено, како каже, не избија из болнице, где јој је син. На питање како је дете, Ивана је кроз сузе рекла:

- Надам се најбољем - каже мајка. - Дарко је оперисан, кажу да је интервенција добро прошла. Не знам шта ће и како даље бити. Бојим се за њега. Анђелу сам изгубила, брата такође. Надам се да ће Бог помоћи и да ће лекари све од себе дати да ми Дарко преживи. Не бих поднела да изгубим и њега...