Силвана Арсовић, дугогодишња секретарица и сарадница покојног Оливера Ивановица сутра ће, на позив Специјалног тужилаштва у Приштини, пети пут дати исказ у оквиру истраге у вези са Ивановићевим убиством, преноси портал Косово онлине.

Из Грађанске иницијативе СДП, чији је Ивановиц био лидер, поручују да се саслушавају Ивановицеви сарадници, а да је убица и налогодавац убиства и даље на слободи.

Ксенија Божовиц из Граданске иницијативе СДП изјавила је за Косово онлине да ће се Силвана Арсовиц и сутра одазвати позиву и дати исказ, као што је то цинила сваки пут до сада.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Тужилаштво сумњичи пет особа у случају убиства Оливера Ивановића

"Шта може Силвана Арсовић да каже после 19 месеци, а што већ није рекла до сада? Два пута је саслушана у полицијској станици у Митровици одмах по убиству, два пута у Специјалном тужилаштву у Приштини, а последњи пут је чак била задржана 48 сат", рекла је Божовић, оцењујући да је то је један вид притиска.

"Сигурно је да би Силвана волиела, као и сви ми, да убица Оливера Ивановића буде пронађен, али очигледно је да у Приштини саслушавају нас као његове сараднике, а да су налогодавци и убице још на слободи", каже Божовић.

Силвана Арсовић је осумњичена за помагање у извршењу кривицног дела тешко убиство, наводи Косово онлине.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Штићеник ЦИА умешан у убиство Ивановића? Сумња се да је дигао у ваздух и аутобус "Нишекспреса"

За време убиства Ивановица камере на странацким просторијама наводно су биле искљуцене.

Оливер Ивановић убијен је хицима из ватреног оружја испред страначких просторија 16. јануара 2018. године у Косовској Митровици.