ЛИДИЈА је покушавала да оживи оца, трљала га је по грудима, извукла му је и језик. За мајку је одмах знала да није жива... А на крају је кренула ка селу, до добрих пријатеља, како би од њих затражила помоћ.

Овако су нам мештани села Вратаре код Крушевца описали шта се догађало после несреће у којој су погинули супружници Радица (70) и Драган Гавриловић (69). Они су у недељу настрадали на око километар и по од куће, када се преврнуо трактор којим су се возили. Њихова ћерка Лидија (49) успела је да искочи. Тако се и спасла.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:
ТРАГЕДИЈА У ОКОЛИНИ КРУШЕВЦА: Супружници погинули на трактору

- Позвао ме је пријатељ и рекао да су Драган и Радица погинули на Пешином брду док су превозили сено. Затекао сам ужасну слику. Човек је лежао, ближе обали, са леве стране, а жена је била испод приколице. Све је било преврнуто - сведочи, за "Новости", мештанин Момчило Миловановић, из Вратара.

Лидија је у несрећи задобила повреде леђа и обе руке. Према речима комшија и пријатеља који су у понедељак дошли да јој помогну у најтежим тренуцима, Гавриловићима није било спаса.

- Зашто мене Бог није узео, а не њих - понављала је Лидија Гавриловић, која је после указане помоћи у Хитној служби одмах хтела да се врати кући. - Не знам шта ћу и како ћу сада.

Драганов брат по мајци Новица Матић, угоститељ из Прокупља, каже да још не знају шта се тачно догодило.

- Можда ће све да буде јасније када стигну резултати обдукције - кратко нам је рекао Новица.

Један од првих комшија Десимир Глигоријевић уверава да је покојни Драган био вешт и искусан возач, који је тим путем прошао ко зна колико пута. Не уме да објасни шта је могло да узрокује превратање трактора. Комшије су екипу "Новости" довеле до лица места, где су и у понедељак стајали преврнут трактор и кола са расутим сеном.

Многи у Вратарима претпостављају да је неки Драганов здравствени проблем могао да проузрукује евентуални губитак контроле над трактором. Кажу да је имао проблема са срцем, да је умео да се пожали на здравље, и поједини саговорници "Новости" не искључују могућност да је непосредно пре несреће доживео инфаркт.

- Ту су остале маказе, кључ, неки прибор, све је то вероватно поиспадало по превртању возила - верује Десимир Глигоријевић. - Они су били веома вредни људи. Драган је годинама радио у "Трајалу", а касније је са супругом Радицом и ћерком Лидијом обрађивао земљу. Имају и доста механизације, а баве се и сточарством. То је породица за пример, добре комшије од којих си увек могао да затражиш помоћ.

Новица Матић, брат погинулог

Невелико село Вратаре налази се 15 километара од Крушевца и има свега 350 житеља. Село се ујединило у болу и у понедељак је припремало за сахрану, која ће бити у уторак на локалном гробљу. Комшије су прве помогле повређеној ћерци, која је после смрти родитеља остала сама у породичној кући.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:
Окановић: Број несрећа драстично повећан овог лета

СЕДЕЛЕ НА "КРИЛИМА"

НИЗБРДИЦА на којој се преврнуо трактор са колима за сено зове се Јасењак. Налази се на мање од 100 метара од ораница Гавриловића, одакле су се упутили кобног дана. Драган је управљао пољопривредним возилом, а његова супруга Радица и ћерка Лидија седеле су на "крилима" трактора, на супротним странама. Трагови на лицу места указују на то да је машина с леве прешла на десну страну пута, када се и преврнула. Према информацијама из крушевачке полиције, сумњивих околности нема и случај је оквалификован као задес.