У ТЕШКОЈ саобраћајној несрећи на путу од Новог Сада према Зрењанину, недалеко код Каћке петље, у уторак око 12.30, погинуле су рођене сестре Добрила (27) и Вида Милић (21) из Ђурђева код Жабља. Настрадала је и Љиљана Матић (62), док је тешко повређен Небојша Алексић (27). Он је колима Хитне помоћи превезен у Ургентни центар Клиничког центра Војводине у Новом Саду и лекари се боре за његов живот.

Сестре Милић су се, по незваничним сазнањима, у уторак враћале са мора, а по њих је "алфа ромеом" у Нови Сад, да их превезе до Ђурђева, отишао Небојша Алексић, вереник старије сетре Добриле.

До несреће је дошло када су се директно сударила два аутомобила, новосадских регистарских ознака. За воланом "опел мериве" била је Љиљана Матић, а у "алфа ромеу" Небојша Алексић. Са њим су у возилу, као сапутнице, биле сестре Милић.Прочитајте још - ТЕШКА САОБРАЋАЈНА НЕСРЕЋА КОД ЛАЗАРЕВЦА: Има повређених, сви пребачени у Ургентни центар


Алексић, који је пребачен у Клинички центар, после комплетне дијагностике и указане медицинске помоћи, смештен је на одељење анестезије и интензивне терапије Ургентног центра.

- Пацијент је тренутно хемодинамски стабилан и под сталним је надзором лекара - кажу у КЦВ. - Његово здравствено стање се даље прати.

По незваничним сазнањима, судар на поменутом путу, око километар иза Каћке петље, изазвала је жена, односно Љиљана Матић, која је возила "опел мериву" и која се кретала из смера Зрењанина према Новом Саду. Она је у једном тренутку из своје саобраћајне траке прешла у супротну и директно се сударила са "алфа ромеом", који се кретао из Новог Сада ка Зрењанину.фото Танјуг

По једној верзији, возач "опел мериве" је претицао возило испред себе и тада је дошло до директног судара. На месту несреће се од појединих возача могла чути и непотврђена прича да је наводно жени из "мериве" из руке испао мобилни телефон, да се сагнула да га подигне и да је због тога прешла у траку за возила из супротног смера. Шта је тачан узрок несреће, утврдиће се истрагом.

Добрила (27) и Вида Милић (21), и Љиљана Матић (62) подлегле повредама,фото З.Грумић/Фејсбук

Призор на месту тешке несреће је био језив. Поред пута су били кофер и торбе путника из "алфа ромеа", који је од силине удара готово потпуно смрскан.
фото Танјуг

ХИТНА ПОМОЋ И ВАТРОГАСЦИ

НА месту несреће интервенисале су три ургентне екипе новосадске Службе хитне помоћи, као и једна из Жабља. За извлачење тела погинулих жена и повређеног мушкарца ангажована је била Ватрогасно-спасилачка бригада. Тела погинулих су по налогу јавног тужиоца пренета на Институт за судску медицину.