АПЕЛАЦИОНИ суд у Нишу потврдио је пресуду Вишег Суда у Неготину и правоснажно, на 16 година робије, осудио Љубишу К. (72) из Александровца, који је од 2013. до фебруара 2018. године подводио и на сексуалне односе приморавао своју ментално заосталу пасторку Б. В. (15).

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - За силовање и подвођење малолетне пасторке 16 година робије

Како је установљено, он је своју пасторку први пут обљубио када је имала само девет година, а касније ју је, углавном да би платио рачуне за струју, подводио и другим лицима. Све је откривено када је девојчица фебруара 2018. побегла од куће и све пријавила полицији.

Н. М. (72), из Зајечара, коме је Љубиша К. подводио пасторку да би платио рачун за струју од 11.000 динара, одмах је признао дело и склопио споразум о признању кривице, на основу чега му је изречена казна од годину дана затвора.

Љубиша К. се, међутим, жалио на одлуку Вишег суда, али је Апелациони суд то одбацио и потврдио пресуду, којом је овај човек из Александровца правоснажно осуђен на 16 година затвора због продуженог дела обљубе над немоћним лицем и трговином људима.