ОСНОВНО јавно тужилаштво у Великој Плани поднеће кривичну пријаву против Александра Стојковића, возача "форда ка", због саобраћајне несреће у среду по подне на ауто-путу Београд-Ниш, у близини Марковца. У том удесу је погинуо његов једанаестогодињи унук Вељко (на слици) и тешко је повређена унука Наталија (8). Дечак је у петак сахрањен на старом гробљу у Великој Плани. Осим родбине и пријатеља, њега су испратили и другови из Основне школе "Свети Сава" и Школе фудбала "Деспот".

- О детаљима истраге не могу да говорим. Могу да потврдим да ће бити поднета кривична пријава против возача путничког возила "форд ка" - изјавила је за "Новости" портапаролка Основног тужилаштва у Великој Плани Невена Арсић.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: НОВИ ДЕТАЉИ САОБРАЋАЈКЕ КОД ВЕЛИКЕ ПЛАНЕ: Настрадао дечак од 11 година, девојчици (8) се лекари боре за живот (ФОТО)

Деда Александар је, како сазнајемо, сада у лошијем стању него пре два дана. Има прелом свих ребара с леве стране, и друге повреде, а лекари га држе у изазваној коми, због великих болова које трпи.

Према нашим сазнањима, подсетимо, нико није био везан у "форду ка", а деца нису била у ауто-седиштима. Такође, како незванично сазнајемо, пре удеса "форду" је пукла гума због чега је, највероватније, возач изгубио контролу над аутомобилом, и из средње траке, прешао у зауставну, и ударио у камион који је у њој стајао. Према последњим информацијама, стање осмогодишње девојчице је од петка нешто боље.