КРУШЕВАЦ-ИНИСТИРАЋЕМО на томе да суд усвоји предлог тужилаштва о саслушању Горана Макрагића током поступка, а што се тиче предлога тужилаштва о извођењу доказа о комуникацији оптужених, предложићемо да се изврши вештачење тих задржаних података, односно да стручна лица сачине анализу и извештај о кретању осумњичених, базним станицама, да на основу података о задржаној комунукацији реконструишу њихово кретање и контакте који су претходили у данима пре, на дан, и у часовима после штетног догађаја, наводи у изјави за “Новости” адвокат Иван Нинић,који ће се пред Вишим судом у Крушевцу у уторак у 11 сати појавити као пуномоћник Борка Стефановића и Бобана Јовановића,на припремном рочишту заказаном након подизања оптужнице против три особе због кривичног дела насилничко понашање на спортској приредби или јавном скупу,међу којима је једна особа оптужена и за напад на службено лице,23.новембра прошле године.

- Наша улога је у процесном смислу изузетно ограничена,зато што интерес оштећених практично штити јавни тужилац,тако да ћемо ми сутра моћи само да се изјаснимо на предложене доказе и одбране оптужених и доказе које је дао тужилац,да предложимо евентуално своје доказе и да истакнемо имовинско-правни захтев-износи за “Новости” адвокат Иван Нинић,пуномоћник оштећених Стефановића и Јовановића.


ОПТУЖНИЦА ВИШЕ јавно тужилатво у Крушевцу,како је већ познато, подигло је оптужницу против Милоша Шапоњића(38),Марка Живковића(30) и Данијела Гмијовића(31)за кривично дело насилничко понашање на спортској приредби или јавном скупу, док се Шапоњић терети и за напад на службено лице, односно припадника ПУ Крушевац који је обезбеђивао опозициони скуп у МЗ Расадник. Полиција је брзо ухапсила осумњичене за напад на Стефановића, у то време лидера Левице, на активисте СзС,те полицијског службеника. Оштећени су у инциденту задобили теже и лакше телесне повреде.

- Након тога, присуствоваћемо сваком главном претресу, постављати унакрсна питања, трудићемо се да будемо активни, а све у циљу утврђивању пуне истине шта се и на који начин заиста догодило.
Нинић додаје да од аргумената и вештине тужиоца зависи да ли ће суд прихватити предлог да се на списак сведока стави бизнисмен Макрагић. Напомиње да ће инсистирати на томе и да ће “изнети врло интересантне детаље који упућују на закључак да суд такав предлог тужилаштва треба да прихвати”. Додаје да је то био и предлог оштећених у фази истраге.

- Предложићемо и даћемо уверљиве чињенице због којих сматрамо да подаци о задржаној комуникацији треба да буду изведени као доказ, уз вештачење-наводи између осталог Нинић.
ПРОЧИТАЈТЕ И: НОВИ ДЕТАЉИ НАПАДА НА БИЗНИСМЕНА: Горану Макрагићу чудом промашили срце!

- Не видим која је сврха тако сировог материјала уколико би се он изводио као такав на главном претресу. Да је фокус био на реконструкцији тих података, сигуран сам да би се и нека друга лица нашла на оптуженичкој клупи, као и да би дело можда било другачије квалификовано.