НА почетку суђења за убиство Драга Божовића (20) крајем прошле године на Бежанијској коси, оптужени Милош Ћеранић (22) рекао је у понедељак да је случајно усмртио Божовића и да му је жао због свега што се догодило. Испричао је да је Драго први потегао оружје и запуцао, после чега је он узвратио, не гледајући где пуца. Суђење се наставља 17. септембра, када ће бити саслушани другови жртве.

Износећи одбрану пред београдским Вишим судом, Ћеранић је рекао да није сагласан са квалификацијом дела, с обзиром на то да се терети за тешко убиство.

- Драго је извукао пиштољ и пуцао на мене. Из страха сам извукао и ја оружје и само сам запуцао. Чуо сам да је пукло стакло, али нисам гледао где тачно пуцам. Несугласице које смо имали и због којих смо се нашли, нису вредне псовања, а камоли смрти. Хоћу да се извиним за то што се десило - изјавио је Ћеранић.

Он је рекао да "не би о томе око чега су имали сукоб".


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: СЛУЧАЈ ПОГИБИЈЕ МАТУРАНТА: Возач био трезан

- Немам речи да опишем како се осећам. Мислим и да је Драго случајно опалио. Не знам колико сам метака испалио, нити колико их је било у оквиру - рекао је одговарајући на питања.

Ћеранић је објаснио и да је исто вече бацио пиштољ у контејнер на окретници аутобуса, а одећу коју је носио - дан касније, исто у контејнер.


ХАПШЕЊЕ

У децембру 2018. због убиства Божовића ухапшени су Ћеранић и У. Ц., који је потом склопио споразум са тужилаштвом за - непријављивање кривичног дела. Божовић је упуцан 26. новембра исред вртића на Бежанијској коси. Подлегао је повредама у болници пет дана касније.