ПЕТРУ Мошићу (64), који је осумњичен за убиство супруге Десанке Мошић (60) на аутобуској станици у Панчеву, данас истиче полицијско задржавање и он би требало да буде приведен на саслушање у Више јавно тужилаштво у Панчеву.

Како смо незванично сазнали, терети се за тешко убиство, а несрећној жени је ножем нанео више удараца у леђа, врат и груди, услед којих је она преминула у панчевачкој болници.

Шта је претходило овом стравичном злочину, како је и да ли је Десанка уопште ступила у контакт са Петром, који је имао забрану приласка, показаће истрага. У јавности се помињу две верзије догађаја, као и да је мотив злочина љубомора. По једној, они су се нашли у кафићу, где је дошло до свађе и она је покушала да побегне. Међутим, он је сустигао и нанео смртоносне ударце. По другој причи, Десанка је седела на клупи и чекала аутобус, а Петар је напао са леђа. Покушала је да се одвоји, али је он стигао и нанео јој смртоносне повреде.

У појединим медијима у суботу се појавио снимак овог злочина, на коме се види како Десанка бежи, он је јури, сустиже и убада ножем. Запањујуће је да пролазници који су се ту затекли посматрали и нико није пришао. Да је неко реаговао, можда би била спасена. Први су у помоћ притекли запослени на Аутобуској станици, када су чули запомагање несрећне жене. Петар је почео да бежи, али су они стигли и савладали га. Иако су одмах позвали Хитну помоћ, повреде су биле исувише тешке, па је и поред напора лекара у панчевачкој болници, жена преминула.

Десанка Мошић, Фото: Фејсбук


Прочитајте још - Искасапио супругу на аутобуској станици


Како смо сазнали, брачни пар је већ дуже време у нарушеним односима, а Десанка је последњих месеци била смештена у Сигурној кући. Крајем јуна, суд је Петру изрекао забрану приласка, пошто је претходно, у мају месецу, пријавио нестанак супруге како би покушао да сазна где се налази. У току је била и бракоразводна парница.

Петар Мошић је познат по надимку Таманго, а како сазнајемо, због различитих кривичних дела, углавном крађа, боравио је више година у затвору. Бавио се сакупљањем секундарних сировина, преправком половних аутомобила. Према незваничним информацијама, нису имали заједничку децу, а његов син је имао плесну групу, која је наступала са познатим естрадним звездама.

Петар Мошић


ОД ПОЧЕТКА ГОДИНЕ 13 ЖРТАВА

ОД почетка ове године у Србије је убијено 13 жена, а према неким статистикама, у периоду од 2010. до 2018. године страдало је најмање 280 припадница лепшег пола. На недавном скупу, посвећеном жртвама насиља, речено је да званичне евиденције о случајевима феимицида нема, а да се анализирају подаци из медија. Истраживање, којим је обухваћено десет студија случајева и 69 пресуда, у периоду од јануара 2015. до децембра 2017. године, показало је да је реч о изузетно бруталним убиствима, а најчешћи мотив је љубомора. Пракса говори да је најризичнији тренутак када жена одлучи да напусти партнера насилника.