ИМРЕ Л. (42) из Кањиже и Оршоља Т. (23) из Кикинде ухапшени су у уторак по подне због сумње да су починили убиство, јер су у суботу, како се сумња, претукли Јаноша К. (58) који је потом подлегао повредама. Како "Новости" сазнају, злочин се догодио у запуштеној кући у Улици Саве Текелије, где се често сакупљају бескућници. Беживотно тело мушкарца пронашла је патрола полиције.

Ухапшени Имре Л. и Оршоља Т. терете се за кривично дело убиство у саизвршилаштву, а истрагу води Више јавно тужилаштво у Суботици. Злочин су расветлили припадници ПУ Кикинда. Према саопштењу МУП, осумњиченима је одређено полицијско задржавање од 48 сати, а након истека тог времена, уз кривичну пријаву, биће приведени Вишем тужилаштву, где ће, вероватно, бити саслушани у четвртак.

- Жртва је локални бескућник, а осумњичени су такође, социјално угрожени. Њих троје су се срели у тој кући и највероватније су се посвађали. Како се сумња, под дејством алкохола, њих двоје почели су да га туку. Ударали су га по глави и шутирали ногама по телу. Споља су биле видљиве само повреде главе, али је обдукцијом тела у Центру за судску медицину у Новом Саду утврђено да је претучени човек имао прелом ребара, што је било кобно по његов живот. Повреда је изазвала обилно унутрашње крварење, услед чега је човек преминуо - сазнају "Новости" у Вишем јавном тужилаштву у Суботици.

Беживотно тело Јаноша К. у суботу ујутро, око два сата, испред куће у којој је претучен, поред тротоара, пронашла је патрола полиције. Хитна служба, коју је полиција тада позвала, на лицу места констатовала је његову смрт. Насилници који су га претукли, највероватније су га избацили на улицу. Место злочина у Улици Саве Текелије у среду је било обележено. Кућа на броју 45, на углу са Далматинском, зарасла је у коров и у оронулом је стању, а у суседној нико не живи.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - РАСВЕТЉЕН ЗЛОЧИН У КАЊИЖИ: Због убиства ухапшени мушкарац и девојка!


- У тој трошној кући већ годинама се скупљају бескућници, који ту често и пију. Не зна се чија је и о њој нико годинама не води рачуна - рекли су нам пролазници.

Кућа испред које је пронађено беживотно тело Фото Р. Шегрт


Мотив овог злочина за сада није сасвим јасан, али се претпоставља да су осумњичени Имре К. и страдали Јанош К. имали неке, само њима знане, одраније нерашчишћене рачуне. Према неким информацијама, осумњичени за ово убиство Имре К. и Оршоља Т. били су у емотивној вези.


СКИТНИЧЕЊЕ

УБИЈЕНИ Јанош К. у Кањижи био познат као скитница и бескућник који се често одавао алкохолу. Родом је из оближњег Трешњевца, а у Кањижи је живео више деценија. Раније је повремено радио разне сезонске послове.