МАТУРАНТ Гимназије "Вук Караџић" у Трстенику Виктор Л. (19), настрадао је возећи бицикл у ноћи између уторка и среде на путу Крушевац - Краљево у селу Оџаци, када га је ударио аутомобил. Како незванично сазнајемо, реч је о младићу који је био један од најбољих ученика завршне године трстеничке гимназије и који је с успехом уписао Филозофски факултет у Крагујевцу.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - ТРАГЕДИЈА КОД ТРСТЕНИКА: Погинуо младић

Пред младићем је била блистава будућност.

- Нико не може да верује да га нема. Био је диван младић, јер осим што је имао све петице и био одличан ђак, био је врло вредан, као и цела породица. Помагао је родитељима и у пољопривреди - причају, за "Новости", пријатељи ове вредне породице из Оџака. - Отац му је радио као возач камиона у Аустрији, као и у ЈКП "Комстану", а мајка у трговини. Старија сестра је студент Медицинског факултета у Нишу. Сви су за пример. У селу нема куће која није у жалости због трагедије.

Како је несрећни младић на бициклу настрадао на магистрали коју је небројано пута раније пролазио истражује Основно тужилаштво у Трстенику. Из крушевачке полиције је потврђено да је до несреће дошло око два сата иза поноћи.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - СТРАВИЧНИ ДЕТАЉИ ТРАГЕДИЈЕ НА АУТО-ПУТУ: Погинули отац и ћерка, беба од силине ударца испала из аутомобила (Фото / Видео)

- Сумња се да је возило "рено меган", којим је управљао педесетогодишњи Београђанин, ударило у задњи точак бицикла којим је управљао деветнаестогодишњи младић - наводе у полицији. - Бициклиста је од задобијених повреда преминуо на лицу места.

Према незваничним сазнањима "Новости", Виктор Л. је заједно са још једним другом био на бензинској пумпи крај пута која ради 24 сата. Ту су, на бициклима, свратили да купе слаткише. Друг је, наводно, успео да пређе улицу, али не и настрадали матурант.

- Прича се да је један момак успео да пређе магистралу, али да је настрадалог докачило возило, односно његов бицикл - рекао нам је извор "Новости".

Више детаља биће познато након истраге. Очекује се да возач "реноа" буде тестиран на евентуално присуство алкохола, док је тело настрадалог матуранта послато на обдукцију.


НАСТРАДАО ПЕШАК

ОВО је, иначе, била друга несрећа која се у атару села Оџаци догодила у последњих месец дана. Пешак А. Ж. (39) из Крушевца је настрадао у јуну док се кретао коловозом. Мештани Оџака оцењују да је пут ризичан, о чему, кажу, сведочи немали број "крајпуташа".