ДАН након трагедије у Омољици код Панчева, где се четворогодишња Хелена удавила у базену родбина, комшије и пријатељи, који су дошли да изјаве саучешће породици, и даље не могу да верују да више нема њихове мале мезимице. Девојчица је настрадала у дворишту куће њеног деде, у Улици краља Петра Првог, док су само неколико метара даље седели њени мајка и отац.

Десетак путничких возила, од којих су нека и са страном регистрацијом, паркирано је било испред капије породице Тодоровић. Двориште није могло да прими све оне који су дошли, па су неки од рођака и комшија стајали испред. Нико не крије сузе. Сви дубоко жале за изгубљеним дечјим животом.

- Не могу и даље да верујем да је више нема, она је била анђео, а Бог бира најбоље - каже једна комшиница. - Била сам у кући да изјавим саучешће. Златија је очајна, стално дозива ћерку. Дају јој седативе да се смири, а Мирослав само плаче и с неверицом одмахује главом. Они су дивна породица, врло брижни родитељи, деца беспрекорна. Дечаци су сад уплашени и у шоку. Страхота за целу породицу, родбину, нас комшије. Трудимо се да помогнемо, али тешко је, претешко за све. А тек за родитеље...

Један рођак, чувши за трагедију, дошао је из Холандије:

- Кад су ми јавили, као гром да ме је погодио! Нисам могао да верујем. Одмах сам сео у ауто и дошао у Србију, да поделим тугу са најближима, испратим последњи пут нашу мезимицу. Чекамо још неке рођаке из иностранства. Страшно је ово што нам се догодило. Требало је ускоро да се окупимо и прославимо њен четврти рођендан.

Деда девојчице


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - НОВИ ДЕТАЉИ ТРАГЕДИЈЕ У ПАНЧЕВУ: Малену Хелену прогутао базен наочиглед родитеља

Подсетимо, Хелена Т. се у недељу, око поднева, играла у дворишту у којем су били и њени родитељи, бака и деда, стриц. Пунила је пластични пиштољ водом и прскала их. Шалили су се са њом, задиркивали је. Све време им је била на очима.

Мала Хелена

Међутим, у једном тренутку, девојчица је нестала. И, док су се укућани дали у потрагу за њом, девојчица којој је упао пиштољ у базен, сагнула се и завршила у води. Ту ју је и пронашао стриц Игор. Отац Мирослав извукао је мезимицу из базена и позвао помоћ. Нажалост, за дете је било касно. Девојчица ће у уторак бити сахрањена.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - НОВИ ДЕТАЉИ ТРАГЕДИЈЕ КОД ЈАГОДИНЕ: Деца ушла у велики базен, а онда су приметила да нема Риада (14)БИЛА ЗДРАВА КАО ДРЕН

ОБДУКЦИЈА тела четворогодишње девојчице је завршена и, како сазнајемо, одбачене су све сумње и чаршијске приче да је, можда, Хелена преминула због срчаних сметњи.

- Ма, то су глупости! Дете је било здраво као дрен. Да не причам о томе како је увек била весела, свима је ширила ручице и трчала у загрљај. Обдукција је показала да је, мало чедо, случајно настрадало. Удавило се у базену, у пола метра воде - рекла нам је комшиница.