Бранко Л. (42) рођен у Црној Гори ушао је око поднева у зграду Патријаршије СПЦ у центру Београда. Одмах је упао у канцеларију на првом спрату, извадио пиштољ и од књиговође и благајника који су били у просторији, затражио 200.000 евра, за како је рекао "одбрану Косова и Црне Горе".

Затим је људима рекао да му дају новац или да зову полицију и све време држао је пиштољ у руци. Прибрани благајник успео је кришом да позове полицију која је одмах реаговала.

Полицијски службеник Зоран Вуловићсавладао га је и одузео му пиштољ марке „берета“ са седам метака.

Драма која је трајала више од пола сата догодила на првом спрату, где се налази кабинет патријарха и благајна Патријаршије.

Полицајци који су по позиву веома брзо стигли, ушли су у зграду патријаршије и ишли од канцеларије до канцеларије и запосленима издавали наређења да не напуштају радне просторије, обавештавајући их да је нападач у том објекту.

ПРОЧИТАЈТЕ И: Припадник ЈСО осуђен због покушаја бекства из затвора

Убрзо је затим стигло и појачање, те су припадници специјалних јединица испунили су ходнике партијаршије.

Талачка криза је решена хитром реакцијом припадника полиције. Повређених особа није било, а осумњичени мушкарац до сада није имао досије.

Према незваничним информацијама, наводно је у питању бивши црквењак.

Њему је одређено задржавање до 48 часова и он ће, уз кривичну пријаву, бити приведен Вишем јавном тужилаштву у Београду, саопштио је МУП Србије.