Апелациони суд у Београду потврдио је трећу по реду оптужницу против Зорана Марјановића од 17. априла, којом се терети за тешко убиство супруге Јелене, 2. априла 2016. у Борчи.

Овом одлуком оптужница је након више неуспелих покушаја, сада постала правоснажна па би ускоро требало да му се закаже почетак суђења.

Портпарол Апелациног суда у Београду Мирјана Пиљић прецизирала је за Танјуг да је АпелационИ суд у Београду одбио жалбе Марјановићевих бранилаца и потврдио решење Вишег суда у београду од 30. априла којим је оптужница потврђена.

Тај суд сматра да су у образложењу потврђеног решења дати довољно јасни и аргументовани разлози о одлучним чињеницама које се односе на конкретне доказе на основу којих је првостепени суд извео закључак о постојању оправдане сумње "да је окривљени извршио кривично које му се ставља на терет, не утичући унапред на решење питања коај ће бити расправљана главном претресу".

"Докази прикупљени преткривичном и истражном поступку по свом квалитету и дају довољну основу за закључак да је окривљени оправдано сумњив за кривично дело за које је оптужен", напоменула је Пиљић.

Прочитајте још - СЛУЧАЈ УБИСТВА ПЕВАЧИЦЕ: Оптужница послата Марјановићу и браниоцима на одговор

Апелациони суд је прошле јесени укинуо другу оптужницу против Марјановића и наложио допуну истраге, а претходно му је у јуну укинуо притвор у којием је био 10 месеци.

Трећу оптужницу, којом се Марјановић као и раније терети за кривично дело тешко убиство, Више јавно тужилаштво подигло је 17. априла, а суд ју је потврдио решењем од 30. априла.

За тешко убиство запрећена је казна до 40 година затвора.

Марјановић се оптужницом терети да је 2. априла 2016. године убио супругу Јелену на насипу у Борчи.

У непосредној близини места злочина, према оптужници, била је и малолетна ћерка Зорана и Јелене, која је тог поподнева са родитељима дошла на насип Црвенка у Борчи.

Марјановићу је недавно суд вратио пуно старатељство над дететом, које му је одузето после смрти супруге, фолк певачице.

Он се од 12. јуна 2018. брани са слободе, пошто му је тог дана Апелациони суд укинуо притвор, у којем је био 10 месеци.

Прочитајте још - Апелација: Утврдите ко је огребао Зорана

Био је ухапшен 15. септембра 2017. године, готово годину и по од убиства. Он је и пре тога био привођен, али је након испитивања у полицији и на полиграфу пуштан због недостатка доказа.

На саслушању у Вишем јавном тужилаштву у Београду, Марјановић је негирао да је убио супругу и поновио све што је и раније говорио на саслушањима у полицији.

Пре хапшења је у више наврата у медијима говорио о убиству, учествовао је у једном телевизијском риалити програму и генерално је својим иступима пленио пажњу "жуте штампе".