Америчка телевизија "Си-Ен-Ен" објавила је на сајту причу о "#MeToo моменту Србије" представљајући уз помоћ познатог хештега на Твитеру, посвећеног борби против секуалног злостављања жена, случај 31-годишње Марије Лукић која је тужила за злостављање смењеног председника општине Брус Милутина Јеличића званог Јутка.

У тексту, у чијем наслову стоји да "наводна жртва узнемиравања сама води борбу за правду" описује се "#MeToo суђење високог профила" започето поводом овог случаја за које "Си-Ен-Ен" наводи да је "уздрмало социјално конзервативно друштво Србије, где је закон о сексуалном узнемиравању као кривичном делу уведен тек 2017. године".

Наводи се да је Лукићева, мајка двоје деце, у јуну 2015. отишла на разговор за посао код Јеличића, код којег је касније радила као секретарица, током којег је он закључао врата и силом је пољубио након чега му је рекла да откључа врата.

"Си-Ен-Ен" наводи речи Лукићеве да је то био "почетак двогодишњег сексуалног узнемиравања током којих јој је Јеличић наводно послао 15.000 "Вотсап", "Вајбер" и СМС порука, у више наврата је пипао и казао јој да може да напредује на послу само ако буде имала секс са њим".

Наводи се да Јеличић и његов адвокат нису одговорили на питања која им је "Си-Ен-Ен" упутио, а Лукићева је поновила раније дате изјаве да ће се "уколико правду не добије у Србији" обратити Европском суду за људска права.