МИЛОРАД П. (52) ухапшен је у Лесковцу, јер је, како наводе у МУП, 23. јуна из породичне куће понео пушку и пиштољ са намером да убије ћерку, њеног партнера и послодавца у Медвеђи. Полиција је зауставила аутомобил којим је управљао осумњичени и приликом прегледа возила, пронашла пиштољ ЦЗ-М57 са седам метака, за који има дозволу за држање, док је на задњем седишту пронађена пушка ПАП М59 и више комада муниције у нелегалном поседу.

Због сумње да је починио кривична дела недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја, насиље у породици и угрожавање сигурности, Милораду је после саслушања одређен притвор до 30 дана.


- Осумњичени је био у свађи са осамнаестогодишњом ћерком, замерајући јој што је у вези са младићем ромске националности. Имали смо нека сазнања шта би могао да уради, па смо поставили заседу и ухватили га пре него што се догодио злочин језивих размера - рекао нам је извор из МУП.


Прочитајте и:
ВЕЛИКА АКЦИЈА МУП: Ухапшене десетине припадника подземља!


Иначе, Милорад П. је пао у акцији МУП у којој су ухапшене укупно 62 особе, због разних кривичних дела. Ухапшени се сумњиче, како се наводи у саопштењу МУП, за трговину дрогом, нелегално оружје, тешке крађе, разбојништва, недозвољен прелаз државне границе и кријумчарење људи... Против још девет особа поднете су кривичне пријаве у редовном поступку.

Иза решетака се нашао и наставник техничког образовања Стево М. (40), који ради у Основној школи у Сонти код Апатина. Он се терети за кривично дело приказивање, прибављање и поседовање порнографског материјала и искоришћавање малолетног лица за порнографију.

- Сумња се да је у дужем временском периоду приступао таквим садржајима на интернету, као и да је прибављао фотографије и видео-материјал са дечјом порнографијом које је, наводно, даље дистрибуирао и размењивао - рекли су нам у МУП.

Приликом претреса његовог стана, полиција је пронашла и одузела рачунар, екстерни хард диск и фото-апарат са више од 90 гигабајта материјала. Како се наводи у саопштењу МУП, међу њима су фотографије и видео-записи који су настали искоришћавањем деце и малолетних лица у порнографске сврхе.
Осумњиченом је одређено задржавање до 48 часова након чега ће бити приведен Вишем тужилаштву у Београду. Широм Србије заплењено је око три килограма наркотика - више од пола килограма кокаина, 1,2 кг амфетамина, око 130 грама хероина, више од 1,2 килограма марихуане и више од 300 комада екстазија и других таблета.

Откривено је и 1,1 кг експлозива, четири пушке, од којих је једна полуаутоматска, шест пиштоља, три револвера... Током акције полиција је одузела 13.420 евра, 1.193 долара, око 170.000 динара и више возила.


"ЦРНА МАГИЈА"

У ЛЕСКОВЦУ су ухапшени и А. М. (21), Ј. Ј. (29) и М. Ш. (21), осумњичени за седам превара. Терете их да су у мају и јуну 2019. године, представљајући се као особе које скидају "црну магију", улазиле у куће оштећених, а потом од њих захтевале да сав новац и злато умотају у хартију или тканину, ставе испод кревета и не дирају неколико дана. Оне су, наводно, потом користећи њихову непажњу, присвајале новац и злато, укупне вредности 440.000 динара.