ОД момента кад сам пријавио превару, десило се доста тога. Размишљао сам и схватио да сам се огрешио о Уроша Јанковића. Ја сам тада њега видео као главног кривца, био сам увређен и повређен, био је човек коме сам веровао и зато сам у неким стварима мало пренаглио. У том тренутку то је био мој лични утисак, али желим да спавам са мирном савешћу.

Ово је у понедељак пред Специјалним судом у Београду изјавио голман Владимир Стојковић, који се као сведок и оштећени нашао пред већем које води поступак против Уроша Јанковића, бившег потпредседника општине Чукарица, оптуженог да је преварио репрезентативца, продајући му туђе плацеве у Макишком пољу, а реч је о пет спорних плацева. Оптужницом су били обухваћени и самозвани адвокат Владимир Ђурковић и фудбалски менаџер Мирослав Стефановић.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Казна за жену Владимира Стојковића

Међутим, они су у међувремену са Тужилаштвом за организовани криминал склопили споразуме о признању кривице, тако да је на оптуженичкој клупи остао само Јанковић. Ђурковић се нагодио на 19 месеци затвора, док је Стефановићу изречена казна кућног затвора од годину дана.

- Главни кривац, према мом мишљењу је Ђурковић, који се представљао као адвокат - казао је Стојковић. - Он је манипулисао мноме. Посвађао је мене и Уроша. Мислим да он мене није преварио, да он нема везе са пет проблематичних парцела, мислим да он није имао увид ко су њихови власници. Сву документацију је водио Ђурковић.


ТРАЖИ ПОЗАЈМЉЕНИ НОВАЦ

СТОЈКОВИЋ је у понедељак одговарајући на питања судије рекао да не истиче имовински захтев ни од Уроша Јанковића, нити од Владимира Ђурковића и Мирослава Стефановића. Првобитно је током истраге захтевао одштету од 23,5 милиона динара. Стојковић је само рекао да тражи да му Јанковић врати 15.000 евра које му је својевремено позајмио.