УБИСТВО Цетињанина Богдана Милића (37), сматрају црногорски истражни органи, наставак је обрачуна которских криминалних кланова, док су тројица рањених испред кафића "Портун" највероватније случајне жртве.

Како "Новости" сазнају, то је највероватније једини мотив злочина на у Булевару црногорских јунака на Цетињу и истражни органи га, засад, не доводе у везу са нестанком младог Петровчанина Немање Медина. Милић је био на оптуженичкој клупи током судског процеса за убиство Медина - истовремено када су Владимир У. и Дарко М. ослобођени оптужби да су убили Петровчанина, а он је ослобођен кривице да им је помагао у скривању након злочина.

Из кругова блиских истрази се сазнаје и да је убиство Милића највероватније повезано са неким ранијим обрачунима на Цетињу, па чак наводно и са ликвидацијом Дарка Мијовића и Николе Јовановића, у мају у Немачкој. Убијени Милић, баш као и Мијовић и Јовановић, важили су за особе блиске "шкаљарском клану".

Прочитајте још - НАСТАВАК КРВАВОГ ОБРАЧУНА: Цетињанин ликвидиран из аутомобила у покрету, двоје рањено (ФОТО)

О злочину на Цетињу, који се десио у уторак, засад нема много званичних података. Утврђено је да су, нешто после 17 часова, убице наишле из улаза који се налази у непосредној близини локала испред којих су, за два одвојена стола, седели Милић са двојицом момака који нису повређени, док су за другим столом били Драган Вушуровић, Марко Вујачић и Горан Вушуровић, који су рањени у пуцњави. После више испаљених рафала, убице су пешице побегле истим путем којим су и дошле.

Убице су, сматрају истражитељи, очигледно добро знале Милићево кретање. Највероватније су га пратиле извесно време, а по свему судећи су имале и бар једног помагача, који им је јавио када је овај Цетињанин сео испред локала. Извори "Новости" тврде да постоје сведоци који су непосредно пре злочина приметили једну особу са капом на глави како се шетка око локала, што је некима било сумњиво. Рањени Цетињани су инспекторима казали да су из улаза наишла два момка с капуљачама и почели да пуцају.

ВЕШТАЧЕЊЕ СВИХ ТРАГОВА

Тужитељка Маја Јовановић рекла је после увиђаја да им није познат идентитет нападача, али је додала да су током увиђаја изузели трагове које ће вештачити. У потрагу за нападачима био је укључен и полицијски хеликоптер, припадници Посебне јединице полиције на излазима из града проверавали су возила и детаљно претресали путнике...