КРИВИЧНО веће Вишег суда у Неготину објавило је неправоснажну пресуду којом је Д. С. (36), из околине Кладова, осуђен на 13,5 година затвора због тога што је, како се сумња, прошле године силовао два дечака од девет и 13 година. Он је, према наводима оптужнице, старијег малолетника први пут напаствовао тако што га је намамио на обалу Дунава и ставио му грлић сломљене флаше под грло. Након тога, тортура се наставила наредних годину дана.

Прочитајте још: УЖАС КОД КЛАДОВА: Дечак силован, лечен, па га поново силовао комшија!

Д. С. је дечаку претио да ће га убити ако некоме исприча шта се десило или у случају да одбије да се виђа са њим. Наредних годину дана, он је тринаестогодишњака силовао неколико пута, углавном у рибарској кућици (на слици) на обали Дунава, али и по напуштеним шталама, кућама и местима која су тешко видљива.

По речима овог дечака, Д. С. га је приморавао и да га орално задовољава. Све је почело да се открива пре извесног времена када је малишан отпутовао код рођака у иностранство, који су приметили да се нешто с њим дешава.

Прочитајте још: ИСПОВЕСТ ДЕЧАКА ИЗ КЛАДОВА: Силовао ме је где је стигао

- Стисла сам га питајући га зашто пуши - испричала нам је тетка овог дечака. - Онда је он рекао да је почео да пуши, јер није знао како да се избори са страхом од Д. С., који је претио да ће да га убије.

Тетка је онда тражила мобилни телефон од малишана и у њему пронашла поруку: "Ћао, душо, где си, љубави, дођи на Дунав да се волимо..."

- Онда сам знала да се десило нешто застрашујуће - каже ова жена. - Притисла сам сестрића и он ми је све испричао. Чим смо се вратили у Србију, све сам пријавила полицији која је дошла и ухапсила Д. С.

Оптужени је, како се сумња, сличан метод применио и на дечака који је у тренутку обљубе имао девет година. Први пут га је силовао 2017. године. Пресрео је малишана који је после фудбала са другарима кренуо кући.

- Д. С. је кренуо за деветогодишњаком и одвео га на исто место где и дечака од 13 година. Ту га је скинуо и обљубио - казао нам је извор из истраге.

Д. С. се у почетку бранио ћутањем, али је, када је суђење почело, признао је дело. Тужилаштво је, иначе, тражило да се Д. С. изрекне казна од 15 година робије.

ОДБИЈЕНА НАГОДБА

У ВИШЕМ суду у Неготину води се и поступак против Н. С. (20), из околине Кладова, који је признао обљубу дечака који је тада имао 13 година. Он је желео да закључи споразум о признању кривице, уз казну од пет година затвора. Међутим, и против њега је, ипак, подигнута оптужница. За ово дело запрећена је казна од најмање 10 година робије.