НА припремном рочишту супружници Мубера и Сенад Муховић, оптужени да су убили Анела Папића (32), изјавили су "да у потпуности одбацују наводе из оптужнице", као и "да нису убице" и да ће све што имају рећи на суђењу. Њих двоје се терете да су пре две године у селу Понорац код Сјенице тупим ударцима скоро убили мушкарца, а потом док је још давао знаке живота - запалили га.

Мада су за убиство, које се догодило 23. јуна 2017, одмах осумњичени, а месец дана касније и ухапшени супружници из Сјенице, оптужница против њих потврђена је тек недавно. Ако не буде нових одлагања, процес би требало да почне крајем овог месеца. У очекивању суђења Муховићу су већ 23 месеца у притвору. Према наводима из оптужнице, њих двоје су се са Анелом Папићем, који је наводно био Муберин љубавник, састали у селу Понорац, где су се Анел и Мубера раније често тајно виђали.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Ухапшени због сумње да су диловали дрогу (ФОТО)

Управо ту је Анел убијен са 27 удараца тупим предметом, највероватније каменом, у пределу главе и тела. Док је још давао знакове живота, Анел је, потпуно унакажен, запаљен, а затим је његов леш одвучен до оближњег шумарка, поред пута где је пронађен дан касније. Муховићи су у међувремену отпутовали у Немачку и вратили су се почетком јула, након што су се на Хоргошу добровољно предали правосудним органима Србије.

Ахмо Папић, отац убијеног Анела, каже да је његов син био у љубавној вези са Мубером Муховић, што је "знала цела Сјеница". Он је уверен да су Мубера и Сенад имали једног или више саучесника. Са нестрпљењем очекује суђење и нада се да ће Анелове убице стићи рука правде.