У цистерни камиона у Футогу, у уторак око подне, пронађена су четири млађа мушкарца у тешком стању, за које се претпоставља да су мигранти. Они су откривени када је возач камиона словеначких регистарских ознака, довезао возило на прање. Призор је био језив, мушкарци су лежали без свести и одатле су извађени уз помоћ ватрогасаца, а затим су хитно превезени у Ургентни центар у Новом Саду.

Код њих су наводно пронађена и документа, углавном авганистанска, а имали су и пртљаг. Камион је, како сазнајемо, до Футога стигао са Косова и Метохије, где је одвезао глукозу.

- После истоварања шећера, возач се упутио у централну Србију, а успут је направио паузу за одмор - сазнајемо од извора блиског истрази. - Верује се да су њих четворица, искористили тај тренутак и кришом ушли у празну цистерну и ту се сакрили. Возач камиона није приметио ништа.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Мигранти пронађени у муљачама за грожђе и испод шасија

Када је стигао у Футог, одвезао је камион да се цистерна опере, а када су отворили поклопац, угледали су четири мушкарца у бесвесном стању.

По речима др Иване Рамовић, портпарола новосадске Службе хитне помоћи, полиција им је јавила да су у Футогу пронађене четири мушке особе.

- Наше екипе су пронашле четири мушке особе старости између 20 и 30 година у тешком стању - казала је др Рамовић. - Један од њих је на лицу места интубиран и сви су превезени на реанимацију.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Мигранти пронађени у муљачама за грожђе и испод шасија


ТОПЛОТНИ УДАР

У Ургентном центру нам је потврђено да су примљене четири мушке особе са знацима топлотног удара и хипоксије.

- Сви пацијенти су животно угрожени и налазе се на Одељењу интензивне терапије Ургентног центра - каже Синиша Кнежевић, портпарол КЦВ. - Лекари спроводе мере реанимације и интензивне неге и лечења.