ПРИПАДНИЦИ Министарства унутрашњих послова, Одељења за борбу против корупције, у сарадњи са Посебним одељењем за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Новом Саду, ухапсили су Д.Б. (69), бивше одговорно лице акционарског друштва „Будућност“, и Љ.К. (69), одговорно лице привредног друштва „Градитељ НС“, због постојања основа сумње да су починиле кривично дело злоупотреба положаја одговорног лица.


Прочитајте још: Запаљена канцеларија београдског адвоката Стевана Протића


Постоје основи сумње да су Д.Б. и Љ.К., у периоду од 2009. до 2011. године, део имовине АД „Будућност“ пренели предузећу „Градитељ НС“ за износ већи од 106,8 милиона динара, што је нижа цена од стварне вредности имовине.

Сумња се, како се даље наводи у саопштењу МУП-а, да су потом фингирали исплату дела купопродајне цене, сачињавањем лажне документације да је извршена исплата кроз испоруку грађевинског материјала и обављањем услуга у вредности већој од 52,3 милиона динара, а која се није десила.


Прочитајте још: ХАПШЕЊЕ ПОЛИЦИЈСКИХ СЛУЖБЕНИКА: Прикривали фалсификатора


- На основу овог фингираног пословног односа, како се сумња, Љ.К. је остварила и додатну корист за предузеће „Градитељ НС“ у виду одбитног ПДВ-а у износу од 10.602.576 динара, на шта предузеће "Градитељ НС" није имало право. - наводи се даље у саопштењу МУП. - Сумња се да је на овај начин АД "Будућност" оштећена за укупно 159.180.903 динара, док је предузеће "Градитељ НС" остварило противправну имовинску корист од 169.783.470 динара.

Осумњиченима је одређено задржавање до 48 сати и они ће, уз кривичну пријаву, бити приведени Посебном одељењу за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Новом Саду.