Лена Илић (16), која је преминула у петак од последица повреда, које је задобила 21. децембра прошле године у судару аутобуса са возом на пружном прелазу у Доњем Међурову, сахрањена је данас у родном селу Чокот.

На последњи починак испратило је више од хиљаду људи, чланова породице, родбине, комшија, међу којима су били и Дејан Јанковић чија је супруга Наташа страдала у истој несрећи и Срећко Коцић који је истог дана изгубио ћерку Маријану (17).

Тужна колона кретала се уз звуке труба и бубња погребног оркестра који је Лени одавао последњу почаст. У колони су били и њени школски другови и наставници из Уметничке школе где је похађала други разред, који су носили 16 црвених балона, симбол њених изгубљених година.

Пре него што је бели ковчег спуштен у гроб, са трагично страдалом девојчицом у име њених најближих који су онемели од туге, опростила се њена тетка.

- Не знам како без Лене даље да наставим... Мало је рећи да је била посебна, најбоља, таленат који се не виђа сваког дана, понос којим би се дичио сваки родитељ. Као тетка могла сам да се правим важна што је моја. Нисам, а требало је тако. Најбоља, озбиљна, одмерена пленила је појавом и својим осмехом. Са тек напуњених 16 година, права мала дама са упечатљивим стилом уметнице. Похвале, признања, награде неко је нажалост обрисао као гумицом, остала је празна соба пуна успомена, четкица, слика и тужна успомена да је више нема. Наша девојчица пронашла је место где ништа не боли, међу звездама. Она би сад сигурно рекла да не тугујемо оволико јер ћемо једног дана опет бити заједно. Путуј мали анђеле, иди с миром драгом богу, али те молим сврати нам понекад у снове да те видимо - рекла је ожалошћена жена.

На крају тужног обреда Ленини другови су пут нема пустили црвене балоне последњи пут је поздрављајући.

У судару аутобуса и воза смртно су страдали Алекса Димитријевић (15) из Новог Села, Данијела Станковић (48), Богомир Лазић (75), Наташа Јанковић (42) и Маријана Коцић из Чокота, Гајтана Стаменковић (78) и Властимир Ђорђевић (65) из Доњег Медјурова, док се Марко Лазаревић (16) и даље лечи од задобијених повреда. У несрећи је теже и лакше повређено 29 људи.

Милану Здравковићу који је управљао аутобусом који се сударио са возом прети максимална казна од осам година робије. Међутим, на последњем главном претресу одржаном 16. маја вештак саобраћајно-техничке струке саопштио је да је несрећи допринео и машиновођа јер је касно пустио сирену, а није ни на време кочио.

(Телеграф.рс)