ПЕВАЧИЦА Јелена Марјановић (33) задобила је осам бруталних удараца у главу док је стајала у каналу насипа Црвенка у Борчи. Ове повреде су биле смртоносне, а са последњим удахом у плућа су јој доспеле капљице воде, гранчице и муљ. Злочинац је користио два оружја - оштар предмет, али и металну шипку.

Ово се, између осталог, наводи у најновијој, трећој оптужници против Зорана Марјановића, Јелениног супруга, у коју су "Новости" имале увид. Откуцана је на 90 страна и још није ступила на правну снагу. Марјановић, као и његови браниоци, најавили су жалбе.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:
СЛУЧАЈ ЈЕЛЕНЕ МАРЈАНОВИЋ: Јанин адвокат тражи одштету за убиство мајке

Ни ова, као ни претходне две оптужнице, не даје одговар на кључна питања - зашто је почињен свиреп злочин, чиме је Јелена тачно убијена, како је убица уклонио трагове и побегао са лица места...

- Трећа оптужница је, као и оне раније, препуна мањкавости - каже адвокат Стефан Јокић, који са колегама Николом Думнићем, Александром Зарићем и Вељком Делибашићем заступа одбрану. - Уложићемо жалбе, јер нема доказа да је наш брањеник Зоран Марјановић починио убиство.

У оптужници су дати и искази, по тужиочевом мишљењу, кључних сведока. Ипак, те изјаве су у неким деловима супротне чињеницама из полицијских списа, али и наводима других очевидаца. Један од њих, на чији се исказ тужилаштво позива, наводи да је видео да мушкарац и жена силазе низ насип. Ипак, он децидирано тврди да је жена носила горњи део тренерке боје кајсије, а да је доњи део био сив.

Полиција на месту злочина

- Због те чудне боје кајсије сам и запамтио то двоје људи - наводи овај сведок.

Он у свом исказу није могао на основу фотографија да потврди да ли је реч о Зорану и Јелени Марјановић. Поред тога, певачица је, према документима, када је убијена на себи имала црн и доњи и светлоплави горњи део тренерке.

Искази сведока побројаних у оптужници, који су у критично време били на насипу, од 16.30 до 17.30, 2. априла 2016. године, не слажу се по питању тога шта су сведоци све видели. Једни помињу стадо коза, други тврде да га није било. Помињу се два човека са везаном косом. Један је Зоран Марјановић, док је други идентификован и саслушан. И тај човек је у то време био са ћерком на насипу.

- Она има 12 година, али је ситнија растом - наводи се изјава овог човека у трећој оптужници.

У овом документу се на неколико места наводе категорије "извршилац" и "починилац" и то у ситуацијама када су изоловани ДНК материјали који не припадају Зорану Марјановићу. Реч је о материјалу пронађеном на унутрашњој страни леве Јеленине патике, која је бачена на другу страну канала (наводи се да је могуће да ју је бацио починилац кривичног дела), али и на њеној доњој тренерци и вешу.

Истиче се да су стручњаци пронашли биолошке трагове Јелене Марјановић, али и мешовите, не назначавајући коме припадају. Иста ситуација се понавља и на једном Јеленином нокту. Раније је објављено да тај ДНК припада мушкарцу и да је он и даље Н. Н.

Оптужен: Зоран Марјановић

- У подноктном садржају убијене Јелене Марјановић нема биолошког трага других особа - наводи се извештај обдуцената у оптужници. Утврђено је и да је она на рукама имала одбрамбене повреде.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:
Мала Јана "тражи" убицу маме Јелене

Као први напад означен је убод у доњи део главе оштрим предметом. Такав траг је уочен и на капуљачи тренерке, па се претпоставља да је Јелена бежала са капуљачом на глави када ју је убица сустигао.


ШТА ЗНАЧИ МИРОВАЊЕ

ПОСТУПАЈУЋИ тужилац највише наде полаже у вештачење мобилних телефона жртве и осумњиченог Зорана Марјановића. Тврди се да је он угасио телефон од 16.54 до 17.04. У то критично време његов телефон није "хватала" ниједна базна станица. Судски вештак тврди да је реч о "мировању" телефона, односно да је био угашен. Ипак, стручњаци МТС нису децидирни у томе да је апарат био угашен и наводе да је могуће да је био у одређеном стању које може да се карактерише као мировање, када нема комуникације.